Boks: Dvoboji pred očmi predsednika svetovne boksarske zveze
Šport
Tipografija

V dvorani Leona Štuklja v Mariboru se je konec tedna odvilo državno prvenstvo posameznikov, ki ga je organiziral ŽBK Maribor, nastopilo pa je več kot 100 borcev iz 23 slovenskih klubov. Posebnost tokratnega prvenstva je bil nedvomno obisk na najvišji amaterski boksarski ravni – v Mariboru je bil namreč prisoten predsednik svetoven amaterske boksarske organizacije (AIBA) Rus Urar Kremlev. Ta je med slovenske klube razdelil tovornjak opreme.

Kar štiri naslove državnih prvakov so si priborili borci BK Tivoli, ki so bili s tem najuspešnejši klub na tekmovanju. Iz njihovih vrst prihaja tudi Edin Sejdinović, ki je bil razglašen za najboljšega boksarja v članski konkurenci.

BK Ring Ptuj

V članski kategoriji je bronasto medaljo za BK Ring osvojil Denis Volgemut v kategoriji do 80 kg. Sicer so ringovci nastopili predvsem z mlado zasedbo.

»Resnično smo nastopili z najmlajšo ekipo, odkar se udeležujemo državnih prvenstev. Za pomladitev vrst smo se že pred časom odločili namenoma, nekaj pa so nas k temu prisilile tudi poškodbe nekaterih naših članov. Temu primerno na državno prvenstvo nismo šli s kakšnimi posebnimi pričakovanji, sploh se nismo obremenjevali s številom osvojenih medalj, ampak z nabiranjem izkušenj na tovrstnih tekmovanjih. Z njihovimi nastopi sem zadovoljen, morda je za kanček izstopal Anej Jelen (letnik 2008), ki je med šolskimi dečki do 75 kg osvojil 1. mesto. Čeprav si je med nastopom poškodoval prst, je borbo oddelal do konca in slavil,« je dejal Ivan Pučko iz BK Ring Ptuj.

BK Ptuj

Pod vodstvom trenerja Leona Lovreca in pomočnice Andreje Lederer sta od vseh tekmovalcev nastopila le Sašo Malovič in Simon Soršak Šenveter. Oba sta se z zmagama v polfinalih uvrstila v finale.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300