Boks, 40. zlata rokavica: Rokavica Sejdinoviću, poteza večera Volgemuta
Šport
Tipografija

Zlata rokavica ima izjemno tradicijo in ta boksarska prireditev velja za najstarejšo organizirano športno prireditev na Ptuju. Skozi zgodovino so se v ringu srečevali številni odlični boksarji in tudi na jubilejni, 40. izvedbi so lahko gledalci spremljali zanimive obračune.

Organizator Pučko Boxing Promotion je imel na spisku deset dvobojev boksarjev in boksark iz Hrvaške in Slovenije. Pogled na samo prireditev, ki je bila vrhunsko izpeljana v športni dvorani Campus Sava Ptuj, je podal eden glavnih organizatorjev in trener Boks kluba Ring Ptuj Ivan Pučko mlajši: »Zelo sem vesel, da se je zbralo zares veliko gledalcev, ki so si prišli ogledat prireditev. Ta ima 40-letno tradicijo in je zelo prepoznana športna prireditev v Sloveniji ter tudi v tujini. Moje mnenje je, da smo spremljali kakovosten boks ter zares zanimive obračune. V njih so dobro nastopili tudi domači boksarji, z nastopi katerih sem lahko kar zadovoljen.«

Zlato rokavico vzel Edin Sejdinović

Edin Sejdinović je stari znanec Zlate rokavice, na kateri beleži že 11 nastopov. Boksar iz Ruš je pred leti že zaključil boksarsko kariero, a se je po treh letih lani vrnil v ring v novi sredini – Boks klubu Tivoli, kjer kakovostno trenira. Tokrat je imel v ringu zelo močnega nasprotnika iz BK Čakovec Filipa Kolarja. Hrvaški boksar je bil trd tekmec, a je bil Sejdinović natančnejši v serijah udarcev, kar je prepričalo sodnike, da so mu prisodili zmago.

Njegov nastop je prepričal tudi strokovno komisijo, da si je prislužil glavno nagrado večera – 40. zlato rokavico. »To je pomembna lovorika v moji karieri. Vesel sem, da sem končno osvojil ta prestižni naslov in da sem dobro boksal proti Hrvatu, ki je bil odličen nasprotnik in ga prej sploh nisem poznal,« je po prejemu priznanja dejal Sejdinović.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300