Boks: Spektakel po vzoru iz tujine povsem uspel
Šport
Tipografija

V soboto je v dvorani Campus na Ptuju potekal posebni boksarski dogodek z nazivom VBO Star fight. Na njem so lahko prišli na svoj račun tako ljubitelji boksa kot tudi ljubitelji šova. Za slednjega sta poskrbela vplivneža, ki ne prihajata iz boksarskih vrst, govorimo pa o najprepoznavnejšem slovenskem »Youtuberju« Peru Martiću in serijskemu zmagovalcu resničnostnih šovov Franku Bajcu. Spektakel si je v živo ogledalo več kot 1000 gledalcev (razprodano), za še veliko večjo gledanost pa sta zvezdnika poskrbela na You tube kanalu, kjer je bilo v konici prisotnih skoraj 16.000 sledilcev!

Ob omenjenem dvoboju je bilo izvedenih še pet borb, tri v profesionalnem (Aljaž Venko, Andrej Baković in Edi Sajdinović) in dve v amaterskem boksu (Arber Elshani, Pavel Albrecht, Haris Beširević in Aleksander Jovanović).

Med profesionalnimi boksarji je v super welterski kategoriji Andrej Baković ugnal Jasmina Dananovića iz BiH (prekinitev v 2. rundi), Edin Sejdinovič v lahki srednji kategoriji Krsta Zuvića iz Srbije (prekinitev v 2. rundi), kot tretji pa je v ring stopil predstavnik domačega kluba Dejan Zavec Pro Boxing Aljaž Venko.

Za Venka je bil to sedmi dvoboj v njegovi profesionalni karieri (doslej 4 zmage, remi in poraz), njegov tekmec pa je bil Josef Lacina. Za 21-letnega Čeha je bil to prvi dvoboj med profesionalci. Venko je odločno začel dvoboj in ob koncu 1. runde spravil tekmeca s serijo dobro odmerjenih udarcev na tla. Čeh se je hitro pobral, nato pa je nadaljnji napad preprečil zvonec, ki je oznanil konec runde. V nadaljevanju se je Lacin nepopustljivo upiral Venku, dobro je prenašal udarce, ob tem pa venomer pretil iz protinapadov. Kljub temu Venku zbranost ni popustila in je na koncu po štirih predvidenih rundah slavil s soglasno sodniško odločitvijo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300