Množično plavalno tekmovanje na Ptuju
Šport
Tipografija

Plavalni klub Terme Ptuj je po krajšem premoru zaradi znanih razlogov v soboto v sončnem vremenu izpeljal tekmovanje za Pokal Term Ptuja. Na 16. izvedbi je nastopilo skoraj 300 plavalk in plavalcev iz vse Slovenije, en klub je bil iz Hrvaške. Večinoma so bili na startni listi mlajši plavalci, ki so tekmovali v petih starostnih kategorijah.

V skladu s tradicijo so tudi letos podelili pokala najboljšima plavalcema, ki sta zbrala največ točk v seštevku treh rezultatov. Zmagovalca sta tako postala pri fantih Matic Turk in pri dekletih Mija Rihter Medoš (oba PK Biser Piran). Številne medalje so v domačem 50-metrskem bazenu osvojili tudi predstavniki PK Terme Ptuj in PA Kurent Ptuj.

Deset medalj za PK Terme Ptuj

PK Terme Ptuj je ob organizacijski vlogi imel s svojimi predstavniki pomembno vlogo tudi na samem tekmovanju, saj je imel prijavljenih 37 v glavnem mladih plavalcev. Za nekatere je bilo to prvo tekmovanje, nekateri so izboljšali osebne rekorde, dosegli norme za državna prvenstva in osvojili medalje. Skupno so osvojili deset medalj, kar je lep uspeh. Zlate so si priplavale članice štafete 4-krat 50 m prosto Maša Jeza, Katarina Strelec, Ivana Majcen in Laura Božičko, Maša Jeza na 50 m prsno, 50 m prosto in 50 m hrbtno. Ista plavalka je osvojila srebrno medaljo na 50 m delfin, srebro je dobila tudi štafeta 4-krat 50 m prosto v postavi Zala Črepinko, Aneja Zamuda, Nuša Arnuš in Ana Črepinko. Bronaste medalje so si priplavali Pavel Čič na 50 m delfin, Marko Zelenjak na 100 m prsno in štafeti na 4-krat 50 m v postavah Nuša Arnuš, Zala Črepinko, Aneja Zamuda in Ana Črepinko ter Tomaž Holc, Marko Zelenjak, Pavel Čič in Luka Štandeker. Ob omenjenih je treba izpostaviti, da so v različnih disciplinah norme za nastop na državnem prvenstvu dosegli Andraž Korošec, Brina Ros, Laura Božičko, Mila Bedrač in Leja Španinger.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300