Energija Poli maratona znova oblila Ptuj
Šport
Tipografija

Pretekli teden je bil močno kolesarsko obarvan, saj so profesionalni kolesarji vrteli pedale na petdnevni dirki Po Sloveniji, rekreativci pa so imeli na voljo celo več možnosti za izživljanje svojih strasti. Ena od najatraktivnejših je bila na Ptuju, kjer je bil izveden jubilejni, 20. Poli maraton.

»Za nami je izjemnih 20 let druženja, zabave in gibanja z družino, prijatelji in sodelavci. V teh letih smo šli skozi kar nekaj mejnikov, med drugim smo zamenjali nekaj lokacij štartno-ciljnega prostora, zadnji dve leti pa smo imeli zaradi znanih razmer virtualni izvedbi. Kljub temu je energija, ki se ustvarja okrog tega dogodka, preživela tudi to in zato smo toliko bolj veseli in ponosni, da smo se ob tej obletnici znova zbrali v živo, za nameček še v tako velikem številu. Ob tem pa bi dodal, da so se nam v virtualni obliki pridružili kolesarji iz kar 25 držav! Vse skupaj je pripeljalo do tega, da smo dosegli eno izmed najboljših številk glede udeležbe doslej,« je v imenu organizatorjev dejal član uprave Perutnine Ptuj David Visenjak.

Kolesarji, skupaj se jih je pred poslovno stavbo Perutnine Ptuj na Potrčevi cesti zbralo približno 4.000 (ob plačani prijavnini 15 evrov za odrasle in 10 za otroke je vsak dobil kolesarski dres), so imeli na voljo tri trase, dolge 52, 23 in 2 km. Prvi sta bili namenjeni odraslim kolesarjem, slednja pa najmlajšim. Vse je na pot v svojem značilnem šaljivem tonu pospremil gasilec Sašo, kot štarterji pa so svoje naloge opravili županja MO Ptuj Nuška Gajšek, član uprave Perutnine Ptuj David Visenjak in direktor KK Perutnina Ptuj Marjan Kelner.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300