Tudi na Ptuju je tenis spisal nekaj izjemnih zgodb
Šport
Tipografija

Teniški klub Terme Ptuj junija tradicionalno organizira turnir serije Tennis Europe za igralke in igralce do 16. leta starosti. Po prisilni prekinitvi zaradi epidemije je turnir letos spet zasijal v polnem obsegu. Udeležili so se ga igralci iz 21 držav: Slovenije, Hrvaške, BiH, Srbije, Madžarske, Češke, Slovaške, Avstrije, Italije, Nemčije, Francije, Grčije, Romunije, Velike Britanije, Ukrajine, Latvije, Litve, Estonije, Rusije, Kanade in Japonske.

»Udeleženci s celega sveta so nas letos prijetno presenetili z množično udeležbo – zbralo se je kar 122 igralcev in igralk. Če k temu prištejemo še spremljevalce, hitro vidimo, da se je številka približala meji 200, kar je za nas kot organizatorje predstavljalo resen zalogaj. Letos smo imeli v primerjavi s prejšnjimi leti srečo z vremenom, zato je vse potekalo po programu, brez zamikov,« je v uvodu povedal predsednik TK Terme Ptuj Luka Hazdovac.

Posebnost letošnjega turnirja je bila številčna zasedba iz Japonske. »Ta ekipa je na evropski turneji; z nami so stopili v stik že precej pred turnirjem. Ker ti igralci niso visoko rangirani, smo jim podelili vabila za kvalifikacije, zaradi česar so bili zelo hvaležni. Tudi sicer so na turnir s svojo kulturo in ponižnostjo prinesli posebno energijo. Res so bili simpatični in zelo smo veseli, da so bili del turnirja. Na koncu je eden od njih celo osvojil turnir, kar je posebna zgodba: celotna ekipa je morala že v soboto na naslednji turnir v Koper, zato je Hiromasa Koyama ostal sam na Ptuju. Prosili so me, da bi pred finalnim dvobojem izvedel jutranje ogrevanje z njim, kar sem seveda z veseljem storil. Čestitam mu za turnirsko zmago; res se je dobro boril,« je kot zanimivost dodal predsednik domačega kluba.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300