Najšportnik Kidričevega: Najboljša sta Katja Babič in Danilo Piljak
Šport
Tipografija

V torek je bila v dvorani Pan v Kidričevem izvedena prireditev Športnik leta občine Kidričevo, na kateri sta tamkajšnja športna zveza in občina razglasili najboljše športnike za zadnja tri leta skupaj (2019, 2020 in 2021). Med drugim so podelili plaketi za življenjsko delo, prejela sta jih Ludvik Špehonja in Robertino Sevšek. V najprestižnejši kategoriji – najboljša športnica in športnik občine Kidričevo – sta bila za najboljša razglašena Katja Babič in Danilo Piljak.

Katja je velika športna navdušenka, bila je tudi ambasadorka Športnega vikenda - festivala športa v Občini Kidričevo. Velja za najboljšo slovensko tekmovalko v powerliftingu po IPF-pravilih, je večkratna državna prvakinja, velike načrte pa ima tudi v mednarodnem okolju. Kot edina predstavnica nežnejšega spola je v Helsingborgu na Švedskem lani junija zastopala Slovenijo in osvojila 14. mesto v kategoriji do 57 kg. Poleg nizanja uspehov na področju športa, pa je Katja tudi uspešno zaključila magistrski študij živilstva. »V tem hitrem tempu življenja velikokrat pozabimo, kako je pomembno, da smo telesno aktivni, tudi če je to trikrat na teden. Izberite šport, ki vas osrečuje in sprošča,« pravi Katja Babič.

Danilo Piljak se z namiznim tenisom ukvarja od svojega šestega leta starosti. V mlajših selekcijah je kot kadet in mladinec osvojil številne medalje med posamezniki in v dvojicah ter se kot stalni član reprezentance Republike Slovenije udeležil številnih mednarodnih tekmovanj. V 1. slovenski ligi za člane igra za različne klube že od leta 1998 dalje. Svoje znanje in izkušnje že vrsto let kot trener prenaša na mlajše igralce in igralke vseh starosti v NTK Cirkovce.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300