Slovenja vas: Rekordno število kartistov na deževni dirki
Šport
Tipografija

Pogled na bokse v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi je minulo nedeljo nakazoval, da gre za velik športni dogodek, saj je bil prostor, namenjen spremljevalcem, zapolnjen do zadnjega kotička.

To potrjuje tudi število prijavljenih voznikov kartinga, saj jih je organizator imel na spisku kar 98, kar je rekord novega dirkališča. Na mednarodnih dirkah so tokrat na mokri stezi svoje znanje potrjevali vozniki in voznice iz šestih držav, tekmovanje je namreč štelo za CEZ prvenstvo, slovensko državno prvenstvo, SSC Sportstil prvenstvo in RMC Austria – avstrijsko državno prvenstvo. Ta so v Slovenjo vas pripeljala od otrok začetnikov do velemojstrov kartinga.

Tri ptujske in ena hajdinska zmaga

V razredu Rotax Micro Max je vse tri posamezne dirke za skupno zmago dobil Maj Haladea Tušek (AMD Ptuj). Zelo dobro je ponovno vozil mladi Nik Trobec (AMD Ptuj), ki je zmagal v razredu Rotax Junior Max. Tretjo zmago za ptujsko društvo je tokrat nekoliko presenetljivo, vendar z odličnimi vožnjami v razredu KZ2 dosegel izkušeni Karim Greblo, ki mu je na drugem mestu sledil Jan Skledar (AMD Ptuj). V razredu Rotax Senior Max se je na tokratni dirki s skupno zmago najbolj izkazal Dimitrij Mlakar (AMD Hajdina), tretji pa je bil v tem razredu Taj Kovačič (AMD Ptuj). Trenutno najboljši voznik kartinga v Sloveniji Xen De Ruwe (AKK Sportstil) je dokazal svoj talent in kakovost s suvereno zmago v razredu Rotax DD2, v katerem je bil drugi Matic Kolmanič (AMD Ptuj).

Zbiranje točk na štirih dirkah za državno prvenstvo je določilo posamezne in ekipne slovenske prvake. V vrstah AMD Ptuj so imeli v sezoni 2022 kar 16 voznikov kartinga, ki so na koncu zasedli tri prva, eno drugo in dve tretji mesti. Vsi ti uspehi in dobri rezultati ostalih voznikov so AMD Ptuj prinesli dovolj točk za nov velik uspeh – naslov ekipnih državnih prvakov v kartingu za sezono 2022.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300