Komentiramo: Čeh in Gajser dokazujeta, da je vse mogoče
Šport
Tipografija

Športniki so eni izmed največjih ambasadorjev vsake države, tudi za Slovenijo to nedvomno velja. V državi z dvema milijonoma prebivalcev imamo toliko vrhunskih športnikov, da nam jih zavidajo tudi precej večje države. Letošnji izbor najboljših v Sloveniji je padel na Kristjana Čeha in Uršo Bogataj, a tudi Luka Dončić, Tadej Pogačar, Tim Gajser, Darko Jorgić, Janja Garnbret … bi bili s svojimi izjemnimi dosežki med najboljšimi na izborih v številnih državah!

V letu 2022 sta izmed športnikov iz Spodnjega Podravja izstopala dva: Kristjan Čeh in Tim Gajser. Oba sta v svojih disciplinah postala svetovna prvaka, kar je dosežek, za katerega številni garajo celotno kariero, pa velika večina ni niti blizu temu.

Pomembno sporočilo je, da oba prihajata iz tukajšnjega okolja, da sta del našega vsakdana, da ju lahko občasno, ko seveda nista na tekmovanjih po svetu  , srečujemo na ulicah, stadionih, vadbiščih, fitnesih in progah v naši okolici. Oba sta začela svoji športni poti „za domačimi hišami“ in sta pomemben del svojih karier delala pod mentorstvom domačih trenerjev. Njuni začetni, a tudi nadaljnji odmevni mednarodni uspehi so bili plod domačega znanja. Začelo se je v skromnih pogojih in s skromnimi sredstvi, a ju to ni ustavilo na poti do zvezd.

„Verjemite vase“ skozi njuna primera ni le floskula, ampak dokaz, da je mogoče ob nespornem talentu z domačo strokovnostjo in s trdim delom posegati tudi po zvezdah. Nedvomno se po naših športnih igriščih – in tudi na drugih področjih – kali še veliko skritih talentov, o katerih bomo v prihodnosti še slišali. Verjemite vase in v svoje poti!

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300