Boks: Šest zmag ringovcev za povečanje vodstva
Šport
Tipografija

Na parketu športne dvorane Gimnazije Ptuj je bilo v soboto glavno dogajanje postavljeno v ring, na katerem se je v 2. krogu slovenske boksarske lige zvrstilo 16 dvobojev. Spopadli so se predstavniki iz 13 klubov v pionirski, kadetski, mladinski in članski konkurenci. V skorajda štiriurnem programu so lahko gledalci spremljali veliko zanimivih dvobojev, v katerih so v večini imeli glavno besedo ptujski boksarji in boksarki iz BK Ring in Dejan Zavec Boxinga. Ringovci so številčno ponovno izstopali, saj so v ring poslali osem, v glavnem mladih borcev in z njimi zabeležili šest zmag.

Pionir Filip Pirc (BK Ring) je v svojem prvem ligaškem obračunu slavil s soglasno sodniško odločitvijo – podobna je bila situacija z Alenom Kraljem (BK Ring). Še na precej višjem kakovostnem nivoju je bil tradicionalni dvoboj med Jobom Petrovčičem (BK Ljubljana) in Leonom Lovrecem (BK Ring). Tekmeca sta bila nazadnje skupaj v ringu na Zlati rokavici, kjer je slavil Lovrec, ki je zmagovalno dvignil roke v zrak tudi tokrat. Ponovno smo spremljali atraktivno borbo z izjemnim številom raznolikih udarcev na obeh straneh, a Lovrec je vodil igro v ringu … V prvem »domačem« obračunu sta si nasproti stala bivša klubska sotekmovalca Blaž Petek (BK Ring) in Tomi Lorenčič (DZ Boxing). Videli smo kar nekaj izmenjav udarcev, v katerih je Lorenčič prevladoval in je dodobra načel svojega tekmeca. Ta je bil uspešnejši v nasprotnih napadih in je na presenečenje mnogih zmagal s soglasno sodniško odločitvijo. Med mladinci je Timotej Pučko boksal s standardnim tekmecem Nikom Poličarjev (BK Kranj), ki je bil gibljivejši in natančnejši tekmec, kar so sodniki označili z deljeno odločitvijo za Poličarja.

Edini ženski par je bil Anja Jabločnik (BK Ring) – Vida Rudolf (DZ Boxing). Obe sta se v zadnjem obdobju pomerili že tretjič, tudi tokrat pa je slavila izkušenejša Jabločnikova.

DB

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300