Nogomet: NŠ Drava Ptuj
Šport
Tipografija

Nogometna šola Drava Ptuj zajema devet vadbenih selekcij od U-7 do U-19 (mladinci). Otroci imajo v šoli zagotovljeno strokovno vodeno vadbo, opremo in nastope v ligaških tekmovanjih, tudi na turnirjih v tujini in doma. Ob redni vadbi se otroci tudi veliko zabavajo in družijo, kar je druga pozitivna stran zgodbe.

V sezoni 2016 so bili predstavniki Nogometne šole (NŠ) Drava Ptuj zelo uspešni na različnih turnirjih, medtem ko so kadeti in mladinci solidno igrali v 2. slovenski ligi – vzhod. Njihov cilj v spomladanskem delu je napredovati v prvo ligo, medtem ko je cilj večine otrok v šoli napredovanje v nogometni igri. Pred časom je vodja nogometne šole postal Marko Roškar, ki je o cilih in načrtih v pogovoru za Štajerski tednik med drugim povedal: "Kadetska in predvsem mladinska ekipa sta prioriteta naše šole. Tukaj igramo že resen nogomet in nekateri igralci že trkajo na vrata članske ekipe. Vodilo nam je, da na generacijo razvijemo vsaj 3 do 4 igralce, ki bodo aktivno vlogo igrali kasneje v članski ekipi. Trenutno kadetska in mladinska ekipa tekmujeta v 2. ligi. Kadetska ekipa je bila v prvem delu zelo uspešna in je jesenski del končala na prvem mestu skupaj z NŠ Mura. Skozi celoten del so kazali lepo igro in v ključnih tekmah pokazali veliko mirnosti, začutili so, česa so sposobni in iz tekme v tekmo nadaljevali v tej smeri. Mladinska ekipa je imela veliko težav, stvari niso tekle tako, kot bi morale. V vsaj štirih tekmah so vodili že z dvema goloma razlike, a na koncu vseeno izgubili. Skozi analizo smo ugotovili, da so bile te tekme ključne za celoten del, saj so fantje po teh tekmah potrebovali še kakšni dve tekmi, da so se 'pobrali', kar pa je za to vrsto tekmovanja preprosto preveč. Za spomladanski del smo že opravili tudi nekatere kadrovske spremembe v mladinski ekipi in prepričan sem, da bomo skozi dobre priprave v drugem delu pokazali popolnoma drugačen obraz. Cilj je jasen in popolnoma odkrit, kadetsko in mladinsko ekipo si želimo pripeljati v prvo ligo. To bi bil za nas pomemben dosežek, saj bi se tako ponovno vrnili na zemljevid najboljših nogometnih šol v teh selekcijah, ki so izhodišče za člansko ekipo, ki je vodilo celotnega razvoja nogometaša."

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300