Rokomet, NLB liga:  Tudi v drugo uspešnejši Ormož
Šport
Tipografija

Sosedski derbi je tudi v drugo v tem prvenstvu pripadel Jeruzalemu, čeprav je bila igra gostiteljev zelo daleč od blesteče. »Dobro, da je naša kriza trajala le dobrih petnajst minut. Poraz z Dobovo je pustil globoke posledice. Skozi tekmo smo znova zapravili številne strele iz ugodnih položajev. Težave imamo z realizacijo in ko to popravimo, bo vse lažje,« je uvod v sosedski derbi iz svojega kota videl trener Jeruzalema Saša Prapotnik.

Drava se je Ormožanom upirala do 16. minute, ko je za izenačenje na 6:6 poskrbel Miha Sabo. Prednost gostov na začetku je največ znašala dva zadetka (1:3). Po dveh zaporednih golih Drave se je prednost Jeruzalema v 25. minuti stopila na +1 (10:9). Sledil je odličen zaključek 1. polčasa Jeruzalema, ki je izkoristil napake Ptujčanov v napadu in preko »lahkih golov« iz protinapadov povečal svojo prednost na +6 (15:9).

»Naša osnovna težava je, da nismo kompletni. Igralski kader šteje le enajst rokometašev in težko je rotirati igralce ter držati visoki tempo. Do 20. minute smo bili boljša ekipa na igrišču. V zaključku prvega dela smo naredili v nizu šest do sedem napak, kar je tako izkušena ekipa, kot je Ormož, izkoristila in rešila vprašanje zmagovalca. Po igri, ki smo jo prikazali, je poraz za deset zadetkov le nekoliko prevelik,« je po tekmi povedal trener Drave Ivan Hrupič.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

Prometne informacije

  • 21.10.2017 17:18

    Zastoj nastaja na štajerski avtocesti pred izvozom Vransko proti Ljubljani, gost promet z občasnimi zastoji je tudi na regionalni cesti[…]radioptuj300