Odbojka: Zmaga, tretje mesto in slovo Anje Cvirn
Šport
Tipografija

Zadnja tekma sezone 2016/17 je bila v znamenju Anje Cvirn, saj se je kapetanka ptujske ekipe poslovila od aktivnega igranja odbojke. Na tekmi s Svolleyem je bila kljub temu ponovno vodilni člen svoje ekipe na poti do zmage. Tokrat je trenerka Marijana Horvat Gojkošek tekmo proti zelo borbeni ekipi iz Vuzenice začela z najmočnejšo postavo (večino tekme je igrala do nedavnega poškodovana Gajserjeva, ki je na prejšnjih tekmah prišla v igro zgolj po potrebi). Na tribunah Gimnazije Ptuj se je zbralo tudi precej gledalcev, ki so glasno spodbujali domačo ekipo.

Ta je po nekaj uspelih napadih takoj povedla z 9:5, vendar so jih gostje z nepopustljivo igro v sredini niza ujele na 15:14. Sledilo je nekaj izigranih akcij in prednost se je takoj povečala, tako da so Ptujčanke odigrale mirno končnico za 25:20. Scenarij iz prvega se je ponovil tudi v drugem setu, ko sta najprej Stavbarjeva in Cvirnova z odličnimi servisi pripeljali domačinke do lepe uvodne prednost (13:7). Še enkrat več so se odbojkarice Svolleya prebudile in se z nekaj dobrimi napadi priključile na 15:14. V teh trenutkih je odgovornost prevzela Cvirnova, ki je v napadu dosegla nekaj zaporednih točk. V končnici seta je Stavbarjeva še enkrat nanizala serijo dobrih servisov, za zmago 25:18 je zadnjo točko znova prispevala Pušnikova.

Med drugim in tretjim nizom so se predstavniki ptujskega kluba prvič zahvalili Anji Cvirn, ki je bila po koncu tekme deležna še manjše pozornosti in številnih čestitk ter zahval. Šlo je za zelo čustven trenutek za ptujsko kapetanko, ki je bila v zadnjih desetih letih vseskozi vodilna ali ena izmed vodilnih igralk. Ob slovesu je dejala: »Odločila sem se zaključiti igralno kariero, ampak to ne pomeni, da se poslavljam od odbojke in Ptuja. Čas je, da dam priložnost na igrišču mlajšim igralkam, medtem ko bom sama ostala v klubu in bom kot trenerka predajala znanje naprej mlajšim selekcijam.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 22.06.2018 10:44

    Prometne nesreče:- zaprt vozni pas na ljubljanski vzhodni obvoznici v predoru Golovec, proti Malencam, nastaja zastoj;- na glavni cesti Arja vas - Velenje,[…]

radioptuj300