Gajser najhitrejši tudi na Goričkem
Šport
Tipografija

Najboljši motokrosist na svetu, vodilni v elitni konkurenci razreda MXGP Tim Gajser, je tudi na domačem terenu nepremagljiv. Danes je nastopil na dirki državnega prvenstva v Mačkovcih in prepričljivo zmagal v razredu open.

Ob praznovanju 50. obletnice motokrosa prireditelja današnje dirke, AMD Štefan Kovač, je večtisočglava množica uživala v prazniku tega atraktivnega motošporta. Gajser, vodilni v razredu MXGP, pa je tudi tokrat z dvema zmagama potrdil odlično formo.

Gajser je v obeh vožnjah odpeljal suvereno in številnim gledalcem ponudil vrhunsko predstavo hitrosti in atraktivnih skokov.

Gajser si je vzel čas tudi za številne navijače, ki so dobesedno okupirali njegov boks: »Navijači mi pomenijo ogromno in če je to tisto, kar jim lahko dam v zameno, potem mi res ne more biti težko. Steza je bila tako lepo pripravljena, da sem imel občutek, da se vozim po avtocesti. Od starta sem prvi povedel in nato v svojem ritmu odvozil celo dirko. To je zame vedno dober trening, pomembno pa je, da vsako vožnjo izpeljem čim bolje, brez napak. Čaka me vroča poletna sezona, zato sem vesel, ko lahko dobro treniram s tekmeci na stezi, saj mi bo to prišlo še kako prav na prihajajočih dirkah MXGP,« je današnje dogajanje strnil Gajser.

V najmočnejšem razredu sta dirko na drugem in tretjem mestu končala Luka Kutnar in Aljoša Molnar.

Vodilni motokrosist na svetu je pokazal, da ima veliko srce tudi izven steze. S svojo ekipo GT 243 in ob sodelovanju AMD Štefan Kovač je prispeval denarni znesek za dve lokalni družini, ki najbolj potrebujeta finančna sredstva zaradi stiske, v kateri sta se znašli. Skupaj z očetom Bogomirjem Gajserjem in predsednikom AMD Štefan Kovač so podelili čeka v skupni vrednosti 1000 evrov.

Sta

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300