V petek tradicionalna Cirkovška otroška olimpijada
Šport
Tipografija

V športnem društvu (ŠD) Cirkovce tudi letos organizirajo Cirkovško otroško olimpijado 2016. Gre za dobrodelno akcijo, ki je nadaljevanje prireditev pod imenom Veter v laseh. ŠD Cirkovce vabi vse šole, da se s svojimi ekipami udeležijo športnih  iger, ki se bodo na igrišču v naselju Cirkovce začele v petek, 27. maja, ob 8.45 uri.

Olimpijske discipline bodo sledeče: nogomet, košarka, odbojka na mivki, rolanje, skok v daljino z mesta, met medicinke, zadevanje cilja z žogo tako z roko kot z nogo ter spretnostni poligoni z žogo in brez nje. Medalje bodo prejeli prav vsi udeleženci iger, saj je moto olimpijade »važno je sodelovati, ne zmagati.«.

 

»Letošnjo olimpijado bomo v športnem društvu Cirkovce organizirali v sodelovanju s Fundacijo za šport in občino Kidričevo. Namen olimpijade je opozarjati in vzpodbujati mlade in jim v ta namen ponuditi drugačen pogled na življenje – aktiven, prijazen, vesel, sproščen, dinamičen – skratka olimpijski. Naš cilj je razvoj športa za vse, še posebej za mlade. Med njimi jih vedno več išče rešitev v drogah, mi pa smo prepričani, da je bolje izbrati šport. V njem lahko sproščajo svojo energijo, spoznavajo sebe in druge na pozitivne načine. Z boljšo telesno in psihično kondicijo je vsakdo lažje kos vsakodnevnim stresnim situacijam. Zavedamo se tesne povezanosti športa in zdravja. S projektom želimo otrokom vcepiti pomen vsakodnevnega gibanja, sodelovalnega učenja, dela v skupinah in nabiranja življenjsko pomembnih izkušenj,« so v vabilu zapisali v ŠD Cirkovce.

K sodelovanju so povabljeni otroci iz občin Kidričevo, Majšperk, Rače-Fram, Hajdina, MO Ptuj, Destrnik, Žetale, Podlehnik, Videm, Slovenska Bistrica, Dornava oz. pripadajočih osnovnih šol.

Otroci se bodo lahko udeležili tudi različnih ustvarjalnih delavnic na temo športa in rekreacije.

 

Fotografija je simbolična.

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300