Peter bo skakal s smučmi Slatnar
Šport
Tipografija

Slovenski podjetnik Peter Slatnar, ki je prevzel podjetje Elan, je razkril nove skakalne smuči, s katerimi bosta v prihodnji sezoni skakala tudi najboljša iz pretekle zime, Slovenec Peter Prevc in Japonka Sara Takanaši.

Novo vodstvo Elana je 19. aprila slovensko skakalno in športno javnost presenetilo z napovedjo, da bo iz podjetja zaradi nerentabilnosti izločilo program proizvodnje skakalnih smuči, kar je sprožilo buren odziv. Smučarska zveza Slovenije se je hitro odzvala, rešitelja pa ni bilo treba iskati daleč. Proizvodnjo skakalnih smuči bo namreč prevzel v skakalnih krogih zelo dobro poznan strojni tehnik iz Cerkelj na Gorenjskem Peter Slatnar, priznani inovator na področju skakalnega športa, ki v majhnem družinskem podjetju pod Krvavcem skrbi za izdelavo inovativnih skakalnih vezi in okovja ter zelo sodobnih, vrhunskih skakalnih čevljev iz najboljših materialov, kar jih je mogoče dobiti na trgu.

"Hvala Petru Slatnarju in njegovemu podjetju, da je ponudil roko malce potapljajoči se barki. Pozivam tudi vse nas v skokih, da moramo to sprejeti z odprtimi rokami in ne preveč pričakovati. Treba je vedeti, da Slatnar ni Elan, nima toliko kapacitet, nima možnosti, nima toliko izkušenj s skakalnimi smučmi. Dajmo času čas in sprejeti tisto, kar nam je ponudil," je bil ob podpisu pogodbe zadovoljen Primož Peterka, nekdanji dvakratni zmagovalec svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki je danes pomočnik trenerja ženske slovenske reprezentance.

"Kolikor vem, bodo isti ljudje delali v proizvodnji kot doslej, ti vedo, kaj vsak posameznik potrebuje. Treba je kako leto potrpeti, da se vidi, kam bo šel razvoj. Ne vidim pa razloga, zakaj bi naredili kak korak nazaj. Kvečjemu kakšnega naprej. Petra poznam kot enega inteligentnejših ljudi in enega boljših inovatorjev, kar zadeva skakalno opremo. Ne vidim razloga, zakaj bi šli dol," je še dejal Peterka.

Slatnar je danes tudi predstavil smuči, na katerih bo v novi sezoni skakal Peter Prevc, pa tudi Japonka Sara Takanashi, ki so bele barve, vendar z modro konico, napis izdelovalca smuči pa je črn. Novost pri novih smučeh je tudi kaseta s svinčeno utežjo, ki ni fiksna, temveč lahko spreminja težišče. Po Slatnarjevih besedah pa to ni edina novost, druga je premaz za spodnji del smuči. Prevc je s temi smučmi že skakal v Planici in so se dobro obnesle.

Na slavnostnem podpisu pogodbe sta bila tudi Enzo Smrekar, predsednik SZS in Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo.

Proizvodnja skakalnih smuči bo ostala v prostorih Elana v Begunjah.

Sta

Foto: Slatnar

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300