Boks: Ringovcem rekordno število točk
Šport
Tipografija

Športna dvorana Slovenska Bistrica je bila prizorišče uvodnega kroga slovenske boksarske lige v novi sezoni. Da tekmovanje pridobiva veljavo, priča podatek, da je za letošnjo jubilejno, 10. sezono prijavljenih kar 35 klubov in da je bilo v uvodnem krogu na sporedu kar 26 dvobojev.

Daleč največ predstavnikov – kar 10 – je imel prijavljenih Boks klub Ring iz Ptuja, ki brani lanskoletni naslov. Tokrat so bili polovično uspešni, saj so dosegli pet zmag in pet porazov. Statistično to pomeni, da so skupno zbrali 20 točk, kar je nov rekord posameznega kroga tekmovanja.

A gremo lepo po vrsti. Filip Pirc Kolar (BK Ring Ptuj) je boksal z Juretom Kovačem (BK Boxeo Novo mesto), ki je za starostno kategoriji višje od Pirc Kolarja. Ta je bil v prvi rundi slabši  nasprotnik, nakar je v naslednjih dveh rundah skušal dvoboj obrniti v svojo korist, vendar mu ni uspelo. Bolje je šlo Alenu Kralju (BK Ring Ptuj), ki je proti Žigi Reberniku (BK Intercom Celje) pokazal eno svojih najboljših borb do sedaj. Dobro je vodil boj od začetka do konca in dokazal, da se počasi razvija v enega najboljših slovenskih boksarjev v svoji starostni kategoriji. Novinec v tekmovalnem ringu je bil Tilen Hrženjak (BK Ring Ptuj) in z veliko borbenostjo, nenehnim tempom in močnimi udarci dobil obračun s Srečkom Balsom (BK Intercom Celje).

Zelo zanimiv in izenačen je bil obračun Miha Vindiš (BK Ring Ptuj) – Dado Vukalič (BK Slovenska Bistrica); slednji ga je dobil z deljeno sodniško odločitvijo predvsem zaradi boljše 1. runde.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300