Nogomet: Aluminij gre v 1. ligo!
Šport
Tipografija

Ko NK Zavrč ni dobil licence za igranje v 1. ligi, je Nogometna zveza Slovenije poslala vabilo za popolnitev 1. lige ekipi Aluminija. Ta je na seji upravnega odbora sprejela odločitev, da izziv igranja v 1. ligi sprejme. NK Aluminij bo tako po treh letih znova nastopal v elitnem razredu slovenskega nogometa.

"UO NK Aluminij se je na današnji seji odločil, da sprejme povabilo NZS za igranje v 1. SNL. Ocenjujemo, da je klub kadrovsko in organizacijsko sposoben sprejeti ta izziv ter tako nadgraditi dosedanje uspešno delo pri vzgoji in razvoju lastnega igralskega kadra. To ostaja še naprej osnovno poslanstvo kluba," so v sporočilu za javnost zapisali v klubu, ki bo v prvi ligi zaigral po treh letih.

"Dejstvo je, da so si naši fantje priigrali možnost igranja v prvi ligi in temu primerno zdaj sledi tudi uprava. Po temeljitem premisleku smo se odločili glede na pogoje, tako tekmovalne kot tudi organizacijske, da zmoremo iti v prvo ligo. Torej se pozitivno odzvati povabilu, ki smo ga dobili od nogometne zveze. To pomeni, da bomo v tekmovalnem letu 2016/17 nastopali v prvi ligi," je po poročanju rtvslo.si dejal direktor kluba Miran Lipovac in dodal: "V tem trenutku lahko samo zagotavljamo, da bo NK Aluminij v tekmovalni sezoni 2017/18 dobil licenco v katerem koli rangu bo že igral. Temu primerno se bomo organizacijsko opremili in zagotovili sredstva. Igrali bomo samo pod zagotovljenimi sredstvi, kar ne bo vplivalo finančno na proračun kluba v tem tekmovalnem letu."

Lipovac je še dodal, da bo osnovni cilj v naslednji sezoni obstanek med elito.

JM, Sta

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300