Boks: Zlata rokavica v roke doslej najmlajšega dobitnika
Šport
Tipografija

V športni dvorani Gimnazije Ptuj so se na eni strani na 37. Zlati rokavici potrudili boksarji in boksarki, na drugi pa organizatorji, saj so najstarejšo boksarsko tekmovanje v Sloveniji izvedli na zavidljivem nivoju, z vrhunsko osvetlitvijo in glasbeno podporo.

Približno 300 zbranih gledalcev je spremljalo šest borb olimpijskega boksa in v dodatku še profesionalni dvoboj. Gledalci so prišli na svoj račun, saj so spremljali atraktivne dvoboje, v katerih so prevladovali tekmovalci kluba organizatorja dogodka – Boks kluba Ring iz Ptuja.

V uvodnem dvoboju sta se pomerili ženski predstavnici Maša Rebernik (BK Intercom Celje) in Ivona Huđ (BK Koprivnica). Mlada Celjanka je silovito napadala in je dobesedno »razbila« tekmico iz Hrvaške. Prvi Ptujčan v ringu je bil Lovro Čondič, ki je za zmago predvsem z levimi direkti odlično zadeval Anesa Vesića. Slednjemu so sodniki po seriji udarcev šteli v tretji rundi. Tretji dvoboj večera je bil Alen Kralj (BK Ring Ptuj) – Antonio Tkalčić (BK Koprivnica). V njem sta v prvih dveh rundah oba boksarja napadala v valovih, situacija v ringu je bila precej izenačena. Odločitev je padla v zadnji rundi, ko je Hrvat prevladoval.

Posebno podporo bučnih navijačev s tribun je imel tokrat Leon Lovrec (BK Ring Ptuj), ki se je spopadel s Petarom Kuharjem (BK Koprivnica). Na krilih gledalcev sta oba začela silovito in tempo je bil skozi vse tri runde zares izredno visok. Oba mlada boksarja sta »podelila« tekmecu nekaj natančnih posameznih udarcev, a v odlični borbi in v brezkompromisnem boju je bil Lovrec, ki je dobesedno »plesal v ringu«, v vseh rundah za odtenek boljši in je slavil zmago s soglasno sodniško odločitvijo.

Do zmage z enako sodniško odločitvijo je prišel tudi Denis Lazar (BK Ring Ptuj), ki je Kevina Dornika (BK Intercom Celje) »zasipal« s serijami udarcev v telo in glavo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300