Strelstvo: Ormožani z odličnimi uvrstitvami
Šport
Tipografija

Serija velikih mednarodnih tekmovanj z zračnim orožjem se je sredi decembra tradicionalno nadaljevala v Beogradu, kjer so v treh tekmovalnih dneh gostovali predstavniki iz 17 držav in med njimi zelo uspešno tudi Slovenci in še posebej ormoški strelci Kovinarja.

Jan Šumak in Urška Kuharič do bronastega odličja v mešanih parih

Novost letošnjega tekmovanja v Beogradu so bili nastopi v novi olimpijski disciplini mešanih parov, kar bo kot novost v pravilih svetovne strelske zveze ISSF prišlo v programe večine mednarodnih tekmovanj v letošnjem letu. V absolutni konkurenci s puško sta bila zelo uspešna Ormožana Kovinarja Urška Kuharič in Jan Šumak, ki sta v kvalifikacijah dosegla tretji najboljši rezultat z 828,7 kroga, nato pa sta si v finalu po 21 dodatnih strelih pristreljala še prvo mednarodno bronasto odličje za svojo ekipo, kar je izjemen uspeh slovenskih strelcev v Beogradu. Druga slovenska ekipa iz Trzina je ostala brez finala najboljše peterice na sedmem mestu z 826,6 kroga. Drugi ormoški par Kovinarja z Nušo Žnidarič in Žanom Tomažičem pa je osvojil 25. mesto z 802,4 kroga.

Urška Kuharič blizu finala

Drugi dan tekmovanja je med dekleti najboljši rezultat kvalifikacij dosegla mlada 19-letna Trzinka Suzana Lukić, ki je s 418,3 kroga še tretjič zapored v letošnji sezoni izboljšala mladinski državni rekord. Svojo odlično formo pa je potrdila tudi v finalu, kjer je premagala vse tekmice z 250,4 kroga in dosegla svojo prvo zmago na mednarodnih tekmovanjih. Dobro streljanje je v kvalifikacijah pokazala tudi Ormožanka Urška Kuharič, ki pa je s 416,5 kroga le za dve desetinki kroga zgrešila finale in osvojila končno 10. mesto. Zrel nastop v zahtevni mednarodni konkurenci je pokazala tudi druga ormoška strelka Nuša Žnidarič, ki je s 403,2 kroga osvojila 60. mesto v konkurenci 84 nastopajočih strelk. Tretji tekmovalni dan je Urški Kuharič uspel preboj v finale s 416,0 kroga, kar je bil šesti rezultat v kvalifikacijah. Na osmem mestu s 415,4 kroga pa je to uspelo tudi Trzinki Suzani Lukić, ki je po finalu osvojila tudi končno 8. mesto. Kuharičeva se je odlično borila v finalu, izločila tri tekmice, tekmovanje končala na visokem 5. mestu s krogom in pol zaostanka za odličjem ter bila zadovoljna s svojim nastopom. Druga Ormožanka Nuša Žnidarič je bila na veliki nagradi še boljša kot prvi dan, s 407,4 kroga pa je osvojila 49. mesto.

Jan Šumak med najboljšimi Slovenci

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 19.10.2018 04:50

    Ponekod na dolenjskem megla v pasovih zmanjšuje vidljivost. Vozite previdno!Delovne zapore:- Štajerska avtocesta bo med Blagovico in Vranskim proti Mariboru zaprta[…]

radioptuj300