Svetovno prvenstvo v smučarskih poletih 2020 bo v Planici
Šport
Tipografija

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je na svojem 50. kongresu v mehiškem Cancunu soglasno izbrala Planico za gostiteljico svetovnega prvenstva v poletih leta 2020. Planica je kandidirala tudi za SP v nordijskih disciplinah leta 2021, vendar pa je bil izbran nemški Oberstdorf.

"Z novimi sodobnimi objekti bo Planica priredila še eno nepozabno svetovno prvenstvo v smučarskih poletih z veliko podporo navijačev," je dejal predsednik Fis Gian Franco Kapser.

Prav tako soglasno je bilo za gostitelja svetovnega prvenstva v smučanju prostega sloga in deskanju leta 2021 izbrano kitajsko smučarsko letovišče Zhangjiakou/Genting, kjer bodo leta 2022 na zimskih olimpijskih igrah tudi tekmovanja v obeh disciplinah.

Italijanska Cortina  je po petih poskusih tokrat soglasno dobila organizacijo svetovnega prvenstva v alpskem smučanju leta 2021, svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah pa bo istega leta v nemškem Oberstdorfu, za kar je poleg Planice kandidiral tudi norveški Trondheim.

"Pozimi leta 2020 lahko pričakujemo odlične pogoje za polete. Leta 2021 lahko vreme, globalno gledano, malo ponori. V severni Evropi je pričakovan hud mraz, v južni Nemčiji pa celo tropsko vreme. Napovedi za Planico pa so odlične, saj bo okolje s posebno mikroklimo zagotovilo stabilne pogoje in dovolj snega," so slovenski predstavniki začeli predstavitev pred predsedstvom Fis.

Skakalni ambasador Planice Franci Petek, nekdanji svetovni prvak, je pred izbiro dejal: "Mi smo verjetno največji skakalni narod, ki še nikoli ni gostil nordijskega svetovnega prvenstva. Naša ekipa, ki bo še boljša, si ga zasluži. Slovenija je lahko zgled, imamo vse, kar je potrebno, in to bi radi delili s svetom."

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300