hajdina: Občina zaradi farm med dvema ognjema
Štajerski Tednik
Tipografija

Velika večina občin v Spodnjem Podravju ima že dolga leta sprejete občinske prostorske načrt. Na Hajdini pa poskusi, da bi ga sprejeli, trajajo že polnih deset let. Veliko težav se je pojavilo zaradi različnih interesov, kako v prostor umestiti piščančjo in svinjsko farmo.

Vodstvo občine si seveda želi čim prej sprejeti občinski prostorski načrt (OPN), saj je to osnova, na kateri lahko privabijo nove investitorje in tudi prebivalce. Po terminskem planu, ki ga je predstavil Peter Cafuta iz Skupne občinske uprave, bi zadeve lahko izpeljali do letošnje jeseni. Kot je pojasnil, so postopek začeli že leta 2008, v začetku tega leta pa je zaradi številnih pobud (skupaj prek 150) sledila druga javna razgrnitev. Ta je trajala mesec dni, tudi tokrat pa je prispelo kar nekaj predlogov in pobud. Stališča do pripomb javnosti so v ponedeljek na izredni seji pregledali hajdinski svetniki in jih potrdili, kdaj bo OPN sprejet, pa je odvisno od mnenj kmetijskega in okoljskega ministrstva. Če bo vse šlo brez zapletov, naj bi predlog potrjevali jeseni. Javnost na omenjen dokument več nima vpliva.

Povečanje piščančje farme prepovedano

Nekatere moti tudi svinjska farma na Zgornji Hajdini

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 26.03.2019 12:33

    Zastoji nastajajo na štajerski avtocesti:- med Celjem vzhod in Celjem zahod proti Ljubljani 1,5 km;- pred priključkom Domžale proti Ljubljani,[…]

 

 

radioptuj300