Pripeljal se je s kolesom, ukradel in šel …
Štajerski Tednik
Tipografija

Pred sodnika okrožnega sodišča na Ptuju Marjana Strelca je minuli četrtek stopil 26-letni Miha Žnidarič iz Njiverc. Tožilstvo ga je obtožilo kaznivega dejanja tatvine.

Obdolženi je krivdo priznal, oškodovanim bo moral povrniti tudi materialno škodo, ki jim jo je povzročil. Mladenič je na predrzen način oropal starejše ljudi, med katerimi sta tudi zakonca Slana iz Belšakove ulice na Ptuju (Budina). „Bilo je v začetku aprila, po veliki noči. Pripeljal se je s kolesom. Mož je invalid na vozičku, bil je na zadnjem delu dvorišča pri delavnici. Tudi jaz sem bila na dvorišču. Mladenič je šel po stopnicah do vhodnih vrat. Ker so bila zaklenjena, je v hišo stopil skozi garažo, iz kleti odšel v stanovanje in nama z možem obema ukradel denarnici. Moja je bila v kuhinji, moževa v predalu v nočni omarici v spalnici. V denarnicah sva imela osebne dokumente, denarja pa k sreči ne veliko. Sosedje so sprva predvidevali, da je mladenič prišel k nama na obisk. K sreči so si ga dobro zapomnili in so ga opisali policistom. Ti so ga potem hitro izsledili. Še danes ne morem verjeti, da je nekdo sposoben tako predrznega ravnanja. Pri belem dnevu, bilo je okrog pol četrte ure popoldan, naju je oropal,“ je o dogodku izpred meseca dni povedala Julijana Slana iz Belšakove ulice.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 18.01.2019 07:54

    Zaradi prometne nesreče je oviran promet na cesti Lesce - Bled v krožišču pri Savi. Zastoji nastajajo:- na dolenjski avtocesti[…]

Prireditvenik

radioptuj300