Ptuj: Kumrova odločitev še vedno buri duhove: podpisi nestrinjanja svetnikov
Štajerski Tednik
Tipografija

Ker naj glasovanje Branka Kumra kot predstavnika Mestne občine (MO) Ptuj ne bi izražalo večinske volje svetnikov, jih je nekaj podpisalo nestrinjanje z njegovo odločitvijo o imenovanju direktorice Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj. Podpisanih je 15 od skupno 29 svetnikov, kot vse kaže, pa bo to nova tema, ki bo razdelila že tako nesinhrono ptujsko mestno politiko.  

Že takoj po seji sveta bolnišnice in imenovanju Anice Užmah za direktorico je bilo več ali manj jasno, da se del ptujskih svetnikov ne strinja s Kumrovo odločitvijo. Začeli so zbirati podpise, da bi opozorili, da glasovanje Kumra ni bilo odgovorjeno v mestnem svetu in da je odločitev sprejel brez posveta z vodstvom občine, ki jo v svetu zavoda predstavlja. Kot je pojasnil ptujski podžupan Gorazd Orešek, je njihov namen javno izraziti nestrinjanje s podanim glasom Kumra, saj da ta ne odraža večinske volje sveta MO Ptuj.

„Glede na odzive trenutnega vodstva SB Ptuj, sindikatov v SB Ptuj in tudi zaposlenih v SB Ptuj se nikakor ne moremo otresti suma, da gre za klasični primer političnega kadrovanja in se s takšnim načinom neusklajenega izbora direktorja tako pomembne institucije, kot je SB Ptuj, nikakor ne moremo strinjati,“ je besedilo, pod katerega se je podpisalo 15 svetnikov: Gorazd Orešek, Martin Mlakar, Robert Šegula, Marjan Kolarič, Milan Krajnik, Janez Rožmarin, Nataša Vuk, Darja Koter, Julija Tepeš, Klemen Rutar, Darko Rojs, Sonja Pučko, Silva Gorjup, Miša Pušenjak in Tanja Meško Tonejc. 

Kumer: »Če bi pridobil večinsko mnenje, bi kršil zakonodajo«

Čelan: „Kar se dogaja, ni fer do Kumra!“

Orešek: »V imenu občine naj odloča večina«

 

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 20.05.2019 16:47

    Predmet na vozišču ovira promet na dolenjski avtocesti pred počivališčem Starine proti Obrežju.Zaradi prometne nesreče je polovična zapora na glavni[…]

 

 

radioptuj300