Podravje: Ko poletje napoveduje že drugi »sodni dan« ...
Štajerski Tednik
Tipografija

Petkova ujma je pustila pravo razdejanje tudi v naših krajih. Zalilo je več kot 150 objektov, poplavilo je več cest, veter je podiral drevesa in odkrival strehe, sprožilo pa se je tudi nekaj zemeljskih plazov.

Najhuje jo je skupilo območje občin Ormož, Gorišnica, Dornava, Majšperk in Sveti Tomaž. Poškodovani so bili številni objekti. Veter je odkrival strehe, med drugim tudi na osnovni šoli Videm, ter podiral drevesa. Meteorna voda je zalivala kleti stanovanjskih hiš in garaže, gasilci so hiteli na pomoč s črpalkami in protipoplavnimi vrečami. V kar več kot 150 objektih je bilo potrebno črpanje vode. Voda je povsem zalila tudi podvoz v Osluševcih. Pod vodo so bile njive, ponekod dvorišča in celo gospodarska poslopja, poplavljene so bile tudi nekatere ceste. Močno deževje je sprožilo več plazov na širšem Ormoškem, poročali so tudi o izpadih električne energije. V Trnovcu v občini Videm je zaradi udara strele zagorela transformatorska postaja. »Nevihta se je močneje razbesnela dvakrat; prvič okrog 20. ure, drugič okoli pol enih zjutraj. Povzročila je precej nevšečnosti. Gasilci so imeli polne roke dela, posledice neurja so odpravljali tudi v soboto. S črpanjem vode iz kleti so priskočili na pomoč v 150 hišah. Utrgalo se je več plazov, najbolj kritičen je pri Svetem Tomažu. Pod vodo je bil tudi podvoz v Osluševcih. Na terenu je bilo čez 400 gasilcev iz okoli 32 gasilskih društev. Tudi druge službe so pomagale, med njimi komunalno in cestno podjetje,« je sporočil vodja ptujske izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje ter regijski poveljnik Civilne zaščite Dragomir Murko in ob tem dodal, da se že dober mesec dni (od 4. maja do 9. junija) dnevno srečujejo z nevšečnostmi, ki jih povzročajo nevihte.

V sedmih urah sedem prometnih nesreč

Takšnih neurij ne pomnijo

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 20.05.2019 16:47

    Predmet na vozišču ovira promet na dolenjski avtocesti pred počivališčem Starine proti Obrežju.Zaradi prometne nesreče je polovična zapora na glavni[…]

 

 

radioptuj300