Ptuj: Tri nova krožišča; tudi pri minoritskem samostanu bo
Štajerski Tednik
Tipografija

Na kaos, ki na ptujskih cestah vlada natanko leto dni – dravski most so za promet zaprli 3. julija 2017 – smo se morali navaditi. Bo pa konec poletja prinesel številne izboljšave, kar se tiče pretočnosti prometa; odprtje mostu bo spremljalo še odprtje kar treh krožišč, enega na levi (pri mostu oz. minoritskem samostanu) in dveh na desni strani reke Drave.

Izboljšana pretočnost prometa je najbrž želja vsakega voznika. K izboljšanju in varnosti prometa na desni strani reke Drave bo zagotovo pomembno prispevala izgradnja dveh krožišč na Mariborski cesti na Ptuju, ki je v polnem teku. Vrednost izvedbe ureditve krožišča (dumb bell) na Mariborski cesti znaša 416.800 evrov, izvajalec del pa je Cestno podjetje Ptuj.

A medtem ko na tej strani mesta dela opazno napredujejo, se stroji na drugem koncu mostu še niso pognali. A časa za ureditev še enega krožišča naj bi bilo do odprtja mostu še dovolj. 24. avgusta naj bi most odprli za promet, še pred tem pa bodo pri navezavi na most oz. pri minoritskem samostanu (podvozu) uredili še eno krožišče. Kot so pojasnili na Direkciji RS za infrastrukturo, bo vrednost tega projekta znana, ko bo izdelana projektna dokumentacija in izbran izvajalec. Ocenjena vrednost začasnega montažnega krožišča, ki ga bodo postavili, pa znaša 48.000 evrov.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 18.02.2019 23:06

    Na cesti Naklo - Radovljica je promet urejen izmenično enosmerno zaradi prometne nesreče pri Britofu.Čakalna doba je za tovorna vozila[…]

radioptuj300