Ormož: Težave z Romi na deponiji: Uničujejo, razbijajo in odnašajo
Štajerski Tednik
Tipografija

Uničena ograja, razbita zbrana elektronska oprema, odnašanje vsega, kar je kovinskega … S takšnim opustošenjem, ki ga za sabo pustijo Romi, se v zadnjem času skorajda dnevno soočajo na zbirnem centru Dobrava Ormož. Kot opozarjajo, je stanje vse bolj nevzdržno.

Na ormoškem zbirnem centru, ki ga upravlja Komunalno podjetje Ormož, se soočajo z veliko težavo in škodo. Po 16. uri, ko se zbirni center zapre, ta namreč postane tarča Romov iz sosednje Hrvaške, ki za sabo pustijo pravo razdejanje. »Včeraj so imeli Romi, tako kot že vsak dan, na zbirnem centru popoldansko akcijo odnašanja stvari. Po zanesljivih podatkih hodita na zbirni center najmanj dve skupini. Ena skupina je 'bolj prijazna' in pobere samo tisto, kar jim je všeč in gredo – ne razmetavajo in ne lomijo stvari. Druga skupina pa ne pride vsak dan, ampak ko pride, za njimi ostane pravo opustošenje. Uničujejo ograjo, lomijo zbrano elektronsko opremo, odnašajo kovine, kompresorje iz hladilnikov in drugo,« je ogorčena Judita Jurkovič iz ormoškega komunalnega podjetja.

Romi razbijajo številne predmete, celo za sam košček uporabnega materiala. Za malo bakra tako razbijejo tudi katodno cev, ki je v televizorjih. Poleg tega odstranjujejo kompresorje iz hladilnikov in s tem povzročajo veliko okoljsko škodo, saj spuščajo freone v zrak, še opozarjajo na ormoški komunali.

Hriberšek: »Ni žive sile, ki bi jih zaustavila«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 18.02.2019 23:06

    Na cesti Naklo - Radovljica je promet urejen izmenično enosmerno zaradi prometne nesreče pri Britofu.Čakalna doba je za tovorna vozila[…]

radioptuj300