Vodstvo Doma upokojencev razmišlja o dvigu cen oskrbnin
Štajerski Tednik
Tipografija

Na nedavni seji sveta zavoda Doma upokojencev Ptuj sta predsednik sveta Franc Kodela in direktorica Jožica Šemnički predstavila poslovanje za letošnje prvo trimesečje. Ker je rezultat komajda pozitiven, sta govorila o možnosti dviga cen oskrbnin. V javnosti se na račun sedanjega vodstva porajajo tudi očitki o nepreglednih ter domnevno nezakonitih javnih naročilih za gradbena dela in storitve na področju informacijskih tehnologij.

Jožica Šemnički je vodenje doma kot vršilka dolžnosti direktorice prevzela v začetku decembra 2014; pred njo je bila 15 let na čelu ustanove Kristina Dokl. Pod njenim vodstvom je dom leta in leta iz poslovanja ustvarjal presežke (dobičke), zgradili so tri nove domove za upokojence (Juršinci, Kidričevo, Koper), dva pa dogradili in obnovili (Ptuj in Muretinci). Ob odhodu Doklove konec leta 2014 je bilo na računih doma okrog 11 milijonov evrov prihrankov. Tudi v letu 2015 je ustanova poslovala s presežkom: ustvarili so ga dobrih 750.000 evrov.

V prvih treh mesecih leta 2016 pa je presežek prihodkov nad odhodki znašal le še 1.200 evrov. Zakaj je tako, pojasnjuje direktorica doma Jožica Šemnički:

Zakaj dvig cen oskrbnin

Stroški poslovanja rastejo in rastejo

Očitki o oddaji del privilegiranim izvajalcem

Tožbe, vložene proti Domu upokojencev Ptuj:

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300