Ptuj: Vrtičkarji zemljo obdelujejo na črno?
Štajerski Tednik
Tipografija

Čeprav naj bi si sedanja mestna oblast prizadevala, da popišejo občinske vrtove in se uredi odnos med »najemniki« in MO Ptuj kot lastnikom zemljišč, do danes tega niso uredili. Morda celo namenoma: precejšen del vrtičkov, ki jih občani obdelujejo, stoji na stavbnih zemljiščih, zato se že jutri lahko zgodi, da bodo namesto zelenjave na teh vrtovih rasle nove stavbe.

Z vprašanjem urejanja vrtov na javnih površinah so se na ptujski občini začeli ukvarjati pred leti. Rešitve je takratna mestna oblast skušala poiskati že leta 2012, ko so bili najemniški odnosi z vrtičkarji še pod okriljem četrtnih skupnosti. Takrat se je pojavil predlog, da se upravljanje z vrtovi prenese bodisi na občinsko podjetje bodisi na samo občinsko upravo. Pomena urejanja te problematike naj bi se zavedali tako na občini kot v četrtnih skupnostih, a rešitve do danes niso našli. Zadeve naj bi dorekli z odlokom, ki bi opredeljeval pogoje najema vrtov, a niti ta ideja ni obrodila kakšnih sadov.

Tisti vrtičkarji, ki obdelujejo občinsko zemljo, dejansko pridelujejo na črno. Nihče od njih z občino kot lastnikom zemljišč nima nikakršne najemne pogodbe.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 26.03.2019 21:57

    Dela na avtocestah:- Do petka bo vsako noč med 20. in 5. uro zjutraj promet skozi predor Karavanke potekal izmenično[…]

 

 

radioptuj300