Državne ceste: Krožišče v Spuhlji že projektirajo
Štajerski Tednik
Tipografija

Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI) v tem času končuje 4,5-milijonsko investicijo obnove starega mostu čez reko Dravo na Ptuju, pa tudi za v prihodnje na območju Spodnjega Podravja načrtuje kar obsežna investicijska vlaganja v državno cestno infrastrukturo.

Med drugim nadaljujejo aktivnosti za urejanje Ormoške ceste med Ptujem in Spuhljo. Vrednost projekta je 4,7 milijona evrov. Spomladi letos so na terenu začeli izvajati odmere oziroma parcelacijski postopek. Zaradi nesoglasja občanov je bil v začetku maja sestanek s krajani, kjer je bilo dogovorjeno, da si projektno dokumentacijo predvidene rekonstrukcije ogledajo in podajo pripombe. DRSI jih bo skupaj s projektantom preučila ter v dogovoru z mestno občino (MO) Ptuj predlagala datum predstavitve nameravane investicije krajanom. Čeprav so sestanek napovedovali za mesec september, so ga po zadnjih informacijah že prestavili na oktober. Prav tako zaenkrat še ni znano, kdaj bodo na terenu nadaljevali s parcelacijskim postopkom. Se pa ta čas na mostu čez potok Rogoznica na Ormoški cesti izvaja tehtanje tovornih vozil. „Naprava, ki je nameščena na mostu, beleži podatke o prometu in prometnih obremenitvah. Ti podatki so pomembni pri dimenzioniranju voziščne konstrukcije in služijo kot osnova za pripravo plana investicijskega vzdrževanja oziroma investicij,“ pravijo na DRSI. Kot so še pojasnili, imajo v prihodnje na Ormoški cesti na Ptuju namen preurediti tudi krožišče pri minoritskem samostanu. Začasno montažno krožišče bodo preuredili v fiksno. Projektno dokumentacijo za njegovo izvedbo že pripravljajo. Vrednost projekta bo znana, ko bo izdelana dokumentacija.

Obnova od Ptuja do Zavrča

Za prihodnje leto je v načrtu obnova posameznih najbolj dotrajanih odsekov na glavni cesti Spuhlja–Zavrč, na kateri so v minulih dveh letih v Markovcih zgradili dve novi krožišči in preuredili križišče za Zabovce. Ocenjena vrednost preplastitve treh cestnih odsekov na cesti Spuhlja–Zavrč je 1,7 milijona evrov. „Razpisna dokumentacija je pripravljena in bo predvidoma objavljena do konca letošnjega leta,“ so navedli na DRSI in dodali, da je v projektiranju tudi rekonstrukcija glavne ceste skozi s Spuhljo s krožiščem pri gostilni Majda. V izdelavi sta idejna zasnova in projekt za izvedbo del.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 16.07.2019 01:15

    Dela, odstranjevanje cestninskih postaj:- Na štajerski avtocesti, na priključku Slovenske Konjice sta zaprta izvoz in uvoz iz smeri Ljubljane proti[…]

 

 

radioptuj300