Novembra v Spuhlji meritve hitrosti
Štajerski Tednik
Tipografija

V začetku oktobra so se na izredni seji sestali člani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPVCP) mestne občine (MO) Ptuj, ki ga vodi Franc Kozel.

Na seji SPVCP je bilo slišati, da so vozniki samoiniciativno začeli voziti ob krožišču pri minoritskem samostanu. Ko je bilo na tem mestu še semaforizirano križišče, se je z dravskega mostu v mesto zavijalo po skrajno desnem pasu. Z ureditvijo krožišča so ta pas ukinili. A ker niso postavili dovolj tehničnih ovir, so vozniki po njem, kljub talni signalizaciji, da to ni dovoljeno, začeli ponovno voziti. Bojda ne gre za osamljene primere, saj naj bi se po pasu izven krožišča proti mestu spuščale kar cele kolone vozil. MO Ptuj bo o tem nedopustnem ravnanju voznikov obvestila Cestno podjetje Ptuj in ga pozvala, da postavi dodatne tehnične ovire, ki bodo onemogočale vožnjo tam, kjer ni dovoljena.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 16.02.2019 09:39

    Zaradi prometne nesreče je oviran promet na primorski avtocesti med Gabrkom in počivališčem Risnik proti Kopru. Nastaja zastoj, 1 kilometer.Zaradi[…]

radioptuj300