Ptuj: Blizu vulkanizerstva Kolarič krožišče – se bo nanj vključevala severna obvoznica?!
Štajerski Tednik
Tipografija

V sklopu obnove Ormoške ceste je pred mostom čez potok Rogoznica (gledano iz smeri Spuhlje proti Ptuju) načrtovana gradnja krožišča. Čeprav smo o projektu v našem časopisu že veliko poročali, je bila ta informacija tudi za nas čisto nova. DRSI namreč doslej v odgovorih na naša vprašanja ni nikoli omenjala gradnje tega krožišča. Tudi krajane je presenetilo, zakaj je krožišče na tej točki sploh potrebno.

 Na regionalno cesto se tukaj priključujeta dve manjši lokalni cesti, ki prometno nista obremenjeni. Križišče tudi ne velja za neko črno točko, na kateri bi beležili pogoste prometne nesreče.

„Če gledamo z vidika zagotavljanja prometne varnosti, bi bilo potem bolj smiselno krožišče zgraditi pri uvozu za Ranco, kjer je prometa iz dovozne lokalne poti bistveno več, pa tudi prometnih nesreč se je že kar nekaj zgodilo na tem odcepu. Zadnja pred nekaj dnevi ...“ so razmišljali navzoči domačini.

Odgovor Tomaža Willenparta, da krožišče na lokaciji današnjega križišča za Brstje gradijo z namenom umirjanja prometa, krajanov ni prepričal.

„Povejte nam razloge. Zakaj je prav na tem mestu potrebno tako veliko krožišče,“ so vztrajali. Projektantka Majda Frangež je dejala, da je razlogov veliko, so strokovno podkrepljeni in tehtni. A da o njih zdaj ter javno ne more govoriti in naj krajani to razumejo. Krajani so nato zastavili vprašanje: „Ali se bo morda na to križišče priključevala severna obvoznica, ki naj bi jo od Markovcev do Ptuja gradili ob tankovskem jarku?“

Letos parcelacije, prihodnje leto gradnja

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300