Ptuj: Starejši uživalci drog dekletom ponujali heroin brezplačno
Štajerski Tednik
Tipografija

Parkirišče na Zadružnem trgu, ki je že pred časom služilo kot ena izmed zbirnih točk uživalcev drog, očitno ponovno postaja njihovo zbirališče. Po izjavah očividcev naj bi uničili straniščno školjko v novih toaletnih prostorih, v koših za smeti so našli rabljene igle, in ker je to vstopna točka mestnega avtobusa, ki jo med drugim uporabljajo številni turisti, te bojda precej pogosto „prosijo“ za denar.

V Javnih službah Ptuj, ki so koncesionar in najemnik parkirišča na Zadružnem trgu, so s to problematiko seznanjeni, so potrdili minuli teden. Pojasnili so, da bodo, ker gre za javni prostor, ki je na udaru predvsem v turistični sezoni, poskrbeli za večkratne obhode zaposlenih, ti pa bodo ob ugotovitvi zlorabe prostorov za uživanje nedovoljene droge o tem obvestili policijo.

Alen Hodnik, direktor podjetja Javne službe Ptuj, dodaja, da deluje na tem območju tudi video nadzorni sistem ter da so doslej z njegovo pomočjo dogajanje obvladovali. A očitno je situacija vendarle postala preveč kompleksna, za njihove zaposlene pa celo nevarna, zato so o dogajanju obvestili medobčinsko redarstvo. To naj bi, kot je zatrdil Robert Brkič, vodja Medobčinske redarske službe, dogajanju na tem območju namenilo večjo pozornost in pričelo redne obhode večkrat dnevno, tako dopoldan kot popoldan.

Brkič si je ogledal tudi sanitarije na parkirišču in povedal, da sicer v času njegovega obiska ni bilo tam nikogar, da pa je v pogovoru z nekaterimi ljudmi izvedel, da se tam zelo pogosto zadržujejo posamezniki, za katere sumijo, da uživajo prepovedane droge. To naj bi potrdilo tudi nekaj najdenih odpadnih igel v koših za smeti. Da je dogajanje resno in da tudi z vidika turizma – za denar naj bi posamezniki prosjačili ljudi, ki čakajo na tej vstopni točki mestnega avtobusa – ni mestu ravno v ponos, pravijo tudi avtobusni šoferji. Enega izmed njih naj bi manjša skupina vidno „okajenih“ mladeničev verbalno napadla in zahtevala, da jih nemudoma pelje, ne glede na vozni red. V dogajanje naj bi se vpletlo dekle enega izmed prisotnih in nasilneža pomirilo.

Da bi zmanjšali tveganje, povečali varnost in preprečili zadrževanje posameznikom, ki so si očitno to lokacijo vzeli za svojo, bodo v prihodnjih dneh aktivni tako redarji kot policisti. Izvajal se bo poostren nadzor na več območjih, med drugim tudi med Termami Ptuj in Zadružnim trgom.

V Javnih službah Ptuj so pojasnili, da bodo v iskanje rešitev vključili tudi CSD Ptuj. „Skupaj z njimi bodo Javne službe Ptuj na nekaterih mestih ozaveščale uporabnike o možnostih zdravljenja in vnovični integraciji v družbo,“ je pojasnil Hodnik.

Policija: Na Ptuju precej zbirališč

Nove droge tudi na Ptuju

Kakšno je stanje glede uživanja prepovedanih drog na Ptuju

Z drogo se mladi srečajo v zadnjih razredih osnovne šole

 

 

 

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300