Avtocesta Draženci–Gruškovje bo dokončana še ta mesec
Štajerski Tednik
Tipografija

22. novembra lani so prometu predali prvo polovico nove podravske avtoceste, med Draženci in Podlehnikom. Kdaj bo vinjeta potrebna še za drugo etapo, med Podlehnikom in mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje?

Pogodbeni rok za dokončanje vseh del do pridobitve dovoljenja za uporabo je 6. januar prihodnjega leta. V sarajevskem podjetju Euro-Asfalt, glavnem pogodbenem izvajalcu del na drugi etapi dražensko-gruškovskega odseka avtoceste, so že ob podpisu pogodbe napovedali, da bodo dela najverjetneje končali še pred zimo. Julija letos so na tiskovni konferenci predstavniki podjetja namignili celo, da bo avtocesta za tehnični prevzem pripravljena že septembra, torej več kot tri mesece pred zastavljenim rokom.

Promet med Podlehnikom in Gruškovjem sicer že teče po polovici novozgrajene avtoceste, torej po enem pasu v vsako smer vožnje, vendar cesta ostaja gradbiščna. Med domačini ob novi avtocesti, pa tudi med tranzitnimi turisti, so se zato pojavila ugibanja o tem, ali je morda šlo kaj narobe. Na DARS so se na tovrstna razglabljanja odzvali: »Izvajalec je skladno s pogodbo obvezan dokončati vsa dela v okviru pogodbenega roka. Če jih zaključi prej, je to povezano z njegovo odločitvijo oz. z okoliščinami, ki to omogočajo. Govoric domačinov ne poznamo in jih tudi ne želimo komentirati.«

Zagotovili so, da so dela na avtocesti v glavnem dokončana, potekajo pa še manjša zaključevanja in čiščenje terena: »V teku je tehnični pregled izvedenih del (delno je že potekal 23. in 24. oktobra), predvidena sta še pregleda na 6. in 7. november.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 24.03.2019 18:58

    Gneča, zastoji:- na ljubljanski južni obvoznici od Rudnika proti razcepu Malence zaradi del;- na cestah Lucija - Strunjan in Šmarje[…]

 

 

radioptuj300