Streljanje na Krčevini pri Vurberku: Tožilstvo z obtožbo neomajno, obramba meni, da je bila samoobramba
Štajerski Tednik
Tipografija

Na ptujskem okrožnem sodišču se je ta teden s predobravnavnim narokom začelo sojenje 52-letnemu Janku Tomiću s Krčevine pri Vurberku. Obtožnica ga bremeni kaznivega dejanja uboja, poskusa ubojev in poškodovanja tuje stvari.

Tomić je maja letos streljal na napadalce, ki so si omislili nasilni nočni obisk pri njegovem sinu Žanu. Četverica mladeničev je na dvorišču Tomićevih na Krčevini sredi noči tolkla po avtomobilu, prerezali so pnevmatike, nasilno so poskusili vstopiti v hišo, brcali v vrata, grozili z nožem … Janko Tomić je poskusil sina pred napadalci zaščititi. Uporabil je pištolo ter dva izmed nasilnih napadalcev zadel. Eden izmed njiju, 29-letni Žan Kreslin, je poškodbam na kraju podlegel, drugi je bil ranjen. Trojica napadalcev je po streljanju s kraja pobegnila, policisti so jih izsledili v Dupleku. Poškodovanega Kristijana Pfajferja so oskrbeli v UKC Maribor, druga dva napadalca (Saša Vidoviča in Ena Mlakarja) so priprli. Že tri tedne po dogodku je sodišče zoper trojico izreklo obsodilne sodbe in jim izreklo zaporne kazni od enega leta do 20 mesecev. Pfajfer in Mlakar sta sporazum o priznanju krivde sklenila s tožilstvom, Vidovič je krivdo priznal na predobravnavnem naroku. Vsi trije so stari znanci policije. Vidovič in Pfajfer sta bila že pred tem pravnomočno pogojno obsojena, Mlakarja so preiskovalci pred roko pravice privedli zaradi pečanja s prepovedano drogo.

Bodo opravili rekonstrukcijo dogodka ali bo kot dokaz zadostoval video material?

Zaradi streljanja na napadalce se bo prihodnje mesece pred sodiščem zagovarjal 52-letni Janko Tomić. Krivde za očitana mu kazniva dejanja ne priznava.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 26.03.2019 13:29

    Prometna nesreča ovira promet na dolenjski avtocesti med Novim mestom zahod in Mirno Pečjo proti Ljubljani.Zastoji nastajajo na štajerski avtocesti:-[…]

 

 

radioptuj300