Videm: Volitve v svet KS Videm pri Ptuju bodo ponovili
Štajerski Tednik
Tipografija

Volilna vročica v občini Videm po prvem krogu lokalnih volitev ne pojenja. Ne le, da še ni znano, kdo bo prihodnja štiri leta vodil videmsko občino; uganka ostaja tudi sestava sveta Krajevne skupnosti (KS) Videm pri Ptuju.

Videmska občinska volilna komisija je pred nekaj dnevi razpisala ponovne volitve v svet Krajevne skupnosti Videm pri Ptuju, a le za volilno enoto II. Volitve bodo izvedli ob drugem krogu volitev za župana, na volišču št. (135-01) 001 v Vidmu pri Ptuju 54 oz. v občinski stavbi. »Za izvedbo volitev skrbi Občinska volilna komisija Občine Videm,« je v razglasu pojasnil predsednik videmske občinske komisije Marijan Furek.

Razložil je, da se v omenjeni volilni enoti število glasovnic ni ujemalo s številom vpisov v volilni imenik: »Prejeli smo tudi ugovor stranke, da sta dva volivca dobila napačno glasovnico. V svet Krajevne skupnosti Videm pri Ptuju so kandidirali trije kandidati, med dvema od njih sta bila le dva glasova razlike. Napaka bi torej lahko vplivala na izid volitev, zato smo v volilni komisiji odločili, da bomo volitve v svet krajevne skupnosti ponovili ob drugem krogu lokalnih volitev.« Dodal je, da je do napake prišlo le v eni volilni enoti, čeprav so na istem volišču volitve potekale za štiri volilne enote hkrati. Kdo je za napako (ali morda kaj drugega?) odgovoren, (še?) ni znano.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300