Proti nasilju: Ženska, ki se je zaletela v vrata ...
Štajerski Tednik
Tipografija

16-dnevna akcija, kot del kampanje, ki izpostavlja pomen boja proti nasilju nad ženskami, se je začela 25. novembra. Po številu primerov je Spodnje Podravje na samem vrhu, med drugim tudi po izrekih prepovedi približevanja. Vedno več je nasilja nad ženskami, pa tudi nasilja, ko so žrtve starejši, storilci pa njihovi lastni otroci.

„Nasilje je tema, o kateri bi lahko govorili v nedogled. Je namreč in žal neskončno ter z vidika strokovnih delavcev, ki delamo na tem področju, pravzaprav nikoli dokončano delo. Poznani so nam mnogi razlogi za nasilje in predvsem posledice nasilja. Čeprav se kažejo pri vsakem človeku na svojstven način, jim je vendarle skupno veliko tega; predvsem pa boj za moč, izkazovanje in dokazovanje premoči,“ pravi Valerija Ilešič Toš, strokovna delavka Centra za socialno delo Spodnje Podravje (območna enota Ptuj). Kot je poudarila, so se iz potreb razvile mnoge oblike pomoči za preprečevanje nasilja. Ponujajo pomoč vsem, ki zberejo pogum in želijo prekiniti začarani krog nasilja. Da bi na prav poseben način predstavili pomen prepoznavanja in osveščanja o nasilju, je CSD Spodnje Podravje ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami v sodelovanju s Knjižnico Ivana Potrča Ptuj, programom Varna hiša Ptuj in z Društvom Ars Vitae pripravil razstavo različnih gradiv na temo družinskega nasilja nad ženskami z naslovom Pripovedovalke.

Ob tem so pripravili tudi igran prizor Ženska, ki se je zaletela v zid. V tem so pravzaprav zelo doživeto strnili težke zgodbe preštevilnih žensk, ki se po marsičem razlikujejo, skupno pa jim je dejstvo, da so žrtve nasilja.

SP. Podravje: Med 60 in 70 prepovedi približevanja letno

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300