Ptuj: Zaprtje NKBM v Rabelčji vasi razburilo krajane
Štajerski Tednik
Tipografija

Ena izmed štirih poslovalnic Nove KBM na Ptuju te dni zapira svoja vrata. Komitente iz Rabelčje vasi so preusmerili v poslovalnico Novi trg, kar pa je nekatere močno razjezilo. Vodstvo banke je svojo poslovno odločitev pojasnilo, razlog za nezadovoljstvo nekaterih komitentov pa med drugim pripisujejo napačnim informacijam, ki naj bi se pojavljale v predvolilnem času.

7. decembra bo poslovalnica Nove KBM v Rabelčji vasi na Ptuju (Ulica 25. maja) zaprla svoja vrata. „V novi KBM si prizadevamo za učinkovitejše in racionalnejše poslovanje. Po preučitvi vseh okoliščin smo sprejeli odločitev, da bližnje enote združimo,“ je odločitev pojasnila Katarina Grgič, direktorica podružnice Vzhodna Slovenija. Komitente so preusmerili v poslovalnico, ki je v centru mesta, a so pripisali, da lahko izberejo tudi katero izmed preostalih dveh; torej na Bregu ali Rogoznici. V Rabelčji vasi tako čez nekaj dni ostaja le še bankomat. „Poslovalnica je zelo pogosto obiskana in večkrat pretesna. Opravlja usluge za 5.000 krajanov ČS Ljudski vrt. Vodstvo banke pa usmerja te uporabnike in svoje komitente v druge poslovalnice. Svojo odločitev utemeljujejo z racionalnejšim poslovanjem na račun krajanov in komitentov in z združitvijo enot, kar prinaša veliko nezadovoljstva pri opravljanju bančnih storitev občanov v dolgih vrstah. Ali je osnovni cilj NKBM profit ali kakovostno, ažurno in drago plačano opravljanje bančnih storitev v poslovalnicah za občane, posebej ČS Ljudski vrt in MO Ptuj? Sam bankomat, sodobne elektronske in mobilne storitve ter poštne storitve ne morejo nadomestiti neposrednih bančnih storitev v poslovalnicah,“ meni Marjan Lenartič, ki je komitent Nove KBM od leta 1968.

Na banki sicer svojo odločitev za zaprtje poslovalnice utemeljujejo z argumenti, da so še vedno najdostopnejša banka v Sloveniji, saj imajo 50 lastnih poslovalnic, večino njihovih storitev pa da že opravlja tudi Pošta Slovenije v kar 500 poslovalnicah.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 22.08.2019 06:20

    Na glavni cesti Trzin - Ljubljana je pri industrijski coni zaradi prometne nesreče zaprt levi vozni pas. Nastajajo zastoji. Na[…]

 

 

radioptuj300