Zaslužek ptujskega Kurentovanja 699 evrov, markovskega fašenka 20.500 evrov
Štajerski Tednik
Tipografija

Prvič letos je ptujska občina v celoti prevzela organizacijo Kurentovanja, bojda z namenom, da preverijo realno finančno sliko tega projekta in transparentno pokažejo številke. Tiste, za katere smo prosili že februarja, takoj po zaključku Kurentovanja, pa marca, aprila, maja in sedaj še enkrat junija. Tokrat so posredovali večino zaprošenih podatkov, iz njih pa jasno izhaja, da je bil dobiček projekta, vrednega več kot 400.00 evrov, borih 699 evrov. Za primerjavo: v Markovcih jim je letos ostalo 20.500 evrov čistega dobička, a resda brez svetovalnih in podobnih pogodb.

Po petih letih izvedbe Kurentovanja v organizacijskem modelu znotraj Javnih služb Ptuj se je Mestna občina Ptuj kot organizator letos odločila, da sama prevzame organizacijo prireditve. V sodelovanju z Javnimi službami Ptuj in pogodbenimi sodelavci so organizirali tako javni kot komercialni del (karnevalska dvorana).

V poročilu, ki pa, kot je na zadnji seji povedal župan MO Ptuj Miran Senčar, ni dokončno podrobno finančno poročilo – tega naj bi predstavili na eni naslednjih sej –, je naveden potek tako javnega kot komercialnega dela, predstavljeno je oglaševanje, pomen projekta in razdelilnik stroškov. Stroški so skupaj znašali 413.328 evrov, prihodki pa 414.027 evrov, razlika torej pozitivnih 699 evrov.

Poročilu je sledilo še dodatno pojasnilo, ki je objavljeno na spletu in v katerem je podrobneje razdelan stroškovnik.

Tiskarske storitve, oblikovanje in prevajanje javnega dela prireditve je stalo kar 12.559 evrov, 26.212 evrov naj bi šlo za oglaševalske storitve in stroške objav, k čemur je treba prišteti še dodatnih 5.000 evrov za promocijo in objave na PeTV.

V oči bodejo drugi splošni stroški, ki znašajo v karnevalskem in javnem delu skupaj kar 61.801 evrov.

Kdo je s takšnim izkupičkom zadovoljen

V prihodnje vse v rokah Zavoda za turizem

Primerjava Ptuj – Markovci

Preberite več v petkovi izdaji Štajerskega tednika

 

 

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 08.04.2020 22:44

    Na ljubljanski zahodni obvoznici je zaprt uvoz Brdo proti razcepu Kozarje.Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300