Kdo je komu dolžan in zakaj bo dornavska občina tožila ptujsko
Štajerski Tednik
Tipografija

4,1 milijona evrov je končna vrednost novih prostorov OŠ dr. Ljudevita Pivka. Pri tem, kdo in koliko bo financiral investicijo, se je zalomilo še pred začetkom izgradnje. Sedaj so se izpogajali in našli rešitev še z zadnjima sofinancerkama, občinama Podlehnik in Dornava. A s slednjo ne bo šlo tako zlahka; plačali bodo svoj delež, v zameno pa od ptujske občine pričakujejo , da poplača svoje „dolgove“, sicer gredo v tožbo.

Kar nekaj časa, praktično vse do sedaj so potekala pogajanja med ptujsko in dornavsko občino. Dornavski župan Rajko Janžekovič je namreč vztrajal, da je investicija predraga in da je znesek, ki naj bi ga Občina Dornava plačala, previsok.  Jasno so večkrat povedali, da so pripravljeni podpisati pogodbo o sofinanciranju, a ne za znesek in z dinamiko plačevanja, kot je to zahteval Ptuj. Po izračunih ptujske občine bi namreč Dornava morala prispevati 72.843 evrov, s tem pa se niso strinjali in so pripravili svojo pogodbo o sofinanciranju investicije v novogradnjo OŠ dr. Ljudevita Pivka z zneskom 49.961 evrov. Janžekovič jo je podpisal in poslal takratnemu županu MO Ptuj Štefanu Čelanu, a je ta pogodbo pustil nepodpisano.

Z dornavsko matematiko, ki se je od ptujske razlikovala za 22.882 evrov, se ni strinjal niti sedanji ptujski župan Miran Senčar. Spor je vse doslej, do zaključka gradnje, ostal nerešen.

Preberite več v petkovi izdaji Štajerskega tednika.

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 04.06.2020 15:40

    Zastoji:- Na ljubljanski vzhodni obvoznici med Zaloško in Golovcem proti Malencam.- Na ljubljanski severni obvoznici v obe smeri.- Na gorenjski[…]

radioptuj300