Se obeta ukinitev programa ortopedije na Ptuju?!
Štajerski Tednik
Tipografija

Pred skoraj desetimi leti so v Splošni bolnišnici Ptuj začeli z izvajanjem programa ortopedije. Na leto operirajo okrog 3.000 pacientov. Ker postajajo velik igralec v slovenskem prostoru, so očitno marsikomu trn v peti. Tudi zato obstaja resna bojazen, da se bo program na Ptuju ukinil.

Teodor Pevec, strokovni vodja Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj, v kateri letno opravijo okrog 3.000 operacij kolkov, kolen, ram ipd., pravi, da vsi jasno vedo, da operacija, izpeljana na Ptuju, stane zavarovalnico okrog 1.000–1.500 evrov manj kot enak poseg v UKC Maribor, zato so pač marsikateremu konkurentu trn v peti. „Ideja o ukinitvi tega programa se je pojavila že večkrat, a tu se bomo borili do konca. Jasno je namreč, da se v ozadju bije le boj za bolnike,“ zatrjuje Pevec.

Da je bojazen, povezana z morebitno ukinitvijo programa ortopedije na Ptuju prisotna, je na zadnji seji sveta zavoda potrdila tudi direktorica SB Ptuj Anica Užmah. Dodaten sum, da se nekateri nagibajo k temu, naj bi se porodil po sestanku s predstavniki Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Na njem naj bi bilo predstavnikom vodstva ptujske bolnišnice naročeno, da pripravijo prikaz realizirane in plačane uteži brez programa ortopedije. Razlog naj bi bil, ker se ta program ne izvaja z lastnim kadrom, torej zaposlenimi v ptujski bolnišnici, temveč s pogodbenimi zdravniki.

„Apetiti okoliških bolnišnic so prisotni. Mi delamo s štirimi zunanjimi sodelavci. Želja je zaposliti vsaj enega ortopeda, ki ga že iščemo. To je tudi pogoj ZZZS, ki meni, da ni prav, da se program polnih devet let izvaja brez lastnih zaposlenih,“ je pojasnila Užmahova. Pevec je prepričan, da je za tem predlogom nekaj več in to dojema kot izsiljevanje zavarovalnice.

Lastni zaposleni merilo za izvajanje programa?

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 17.07.2019 00:12

    Zaradi prometne nesreče je štajerska avtocesta, med priključkoma Celje center in Celje zahod proti Ljubljani, zaprta.Obvoz za vsa vozila je[…]

 

 

radioptuj300