Koliko boste morali odšteti za delovnike za prvo- ali devetošolca?
Štajerski Tednik
Tipografija

Stroški za nakup obveznega učnega gradiva kljub učbeniškim skladom znašajo ponekod tudi do 200 evrov za učenca in več – odvisno od tega, katero šolo vaš otrok obiskuje. Pod drobnogled smo vzeli večino šol na območju Spodnjega Podravja ter preverili, kako široko bo treba odpreti denarnico staršem prvošolca in devetošolca samo za obvezno učno gradivo oz. delovnike. Razlike med posameznimi šolami so precejšnje, tudi do 90 evrov.

Kljub temu da si učenci lahko večino učbenikov brezplačno izposodijo pri učbeniških skladih, stroški, ki spremljajo novo šolsko leto, za mnoge starše pomenijo veliko breme. Zneski za enega osnovnošolca za delovnike in drugo obvezno učno gradivo se namreč vrtijo različno, tudi do 200 evrov. Razlika v stroških nabave obveznega gradiva pa je predvsem odvisna od tega, koliko delovnih zvezkov in potrebščin posamezna šola določi kot obvezne. Kako se je za prihodnje šolsko leto odločila večina šol v Spodnjem Podravju, smo preverili pri Mladinski knjig ter na posameznih šolah. Zaprosili smo jih za seznam in strošek obveznih učnih pripomočkov za učence prvega in devetega razred (za obvezne predmete, brez zemljevidov, periodnih sistemov ipd.). Že na prvi pogled smo opazili, da se seznami precej razlikujejo tako po številu in naslovih gradiva, a predvsem v najvažnejšem: po stroških. Tako ni nič neobičajen položaj, da je za isti razred na eni šoli za delovnike treba odšteti precej več denarja kot na drugi.

Niti evra za delovnike za prvošolca na OŠ Pohorskega odreda

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 04.06.2020 17:17

    Zastoji:- Na gorenjski avtocesti med priključkom Podtabor in viaduktom Ljubno proti Karavankam, 4 km.- Zastoj tovornih vozil na dolenjski avtocesti[…]

radioptuj300