Težav z zapornicami pred bolnišnico ni videti konca
Štajerski Tednik
Tipografija

Čeprav je nov sistem parkiranja pred ptujsko bolnišnico šele vzpostavljen, so se v prvih dneh pokazale precejšnje težave. Nekaj bralcev nas je opozorilo, da so klicali na telefonsko številko, navedeno na zapornicah, a neuspešno. To naj bi bil eden izmed razlogov, da nastaja gneča, tudi za reševalna vozila. V ptujskem Zdravstvenem domu priznavajo, da tudi reševalci zelo težko pridejo na dvorišče in so primorani manevrirati med čakajočimi vozili.

V ponedeljek minuli teden je na parkirišču na območju Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj in Zdravstvenega doma Ptuj začel veljati nov parkirni sistem. Zapornice naj bi se odpirale po klicu na številko, navedeno na njih. Kar nekaj bralcev pa nas je opozorilo, da telefon zvoni v prazno. Tudi zato pred zapornicami nastajajo kolone vozil.

Izkušnja bralke: prava zmešnjava, parkirišče prepolno

Svojo izkušnjo pa je z nami delila tudi bralka Mojca. Minuli teden se je v bolnišnico odpravila z nekajmesečnim dojenčkom na pregled. „Novi sistem parkiranja je prava zmešnjava. Več nas je z avti stalo pred tisto zapornico, klicali smo na številko, ki je navedena, ampak seveda se zapornica ni odprla. Ko se je receptorka oglasila, je povedala, da je prepolno, čeprav je svetila zelena luč. Z otrokom sva se tam zbasala ven in sem ga nesla do bolnišnice (5-kg otrok + jajca + torba). Kaj pa v primeru slabega vremena? Naj parkiram na gramozu in otroka pač lep del poti nesem? Oziroma iz avta vlačim voziček, ga sestavljam?“ se sprašuje mlada mamica.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300