Dornava: Polenška šola je demolirana!
Štajerski Tednik
Tipografija

Nekdanji župan občine Dornava Rajko Janžekovič se je z Iniciativo za waldorfsko šolo na ptujskem območju v letih 2017–18 dogovarjal o možnostih, da bi znova oživili šolski prostor na Polenšaku.

Polenška šola že nekaj let sameva. Idej o vsebinah, s katerimi bi objektu ponovno dali življenje, sicer ne zmanjka. A do realizacije ni bila pripeljana še nobena. Pred dvema letoma so stekli pogovori, da bi stavbo ponovno namenili izobraževalni dejavnosti. Izvajali bi osnovnošolski program po waldorfski pedagogiki. Za njegovo uvedbo si je prizadevala Iniciativa za waldorfsko šolo na ptujskem območju. Optimistično so napovedovali, da bi lahko pouk, ki bi sprva potekal v organizaciji Waldorfske šole Maribor, začeli jeseni 2017. A se načrti niso izšli. Med razlogi za to je bila tudi oddaljenost lokacije od mesta. Lani sredi leta so v iniciativi pojasnili, da so načrti, povezani z waldorfsko šolo na Polenšaku, končani.

Najemna pogodba pripravljena, ne pa tudi podpisana

Novi župan občine Dornava Janko Merc je po prevzemu funkcije ob ogledu šolskega objekta na Polenšaku ugotovil, da je notranjost stavbe demolirana. „Šola je katastrofa.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 22.08.2019 06:20

    Na glavni cesti Trzin - Ljubljana je pri industrijski coni zaradi prometne nesreče zaprt levi vozni pas. Nastajajo zastoji. Na[…]

 

 

radioptuj300