Cirkulane: Namesto urejenega mejnega prehoda podirajoče se javno stranišče
Štajerski Tednik
Tipografija

Propadajoča nedokončana hiša v naselju Meje ob slovensko-hrvaški meji ima žalostno zgodovino in, kot kaže, tudi klavrno prihodnost. Država jo je odkupila, da bi na tem mestu zgradila objekt carine in policije za mejni prehod Meje–Zlogonje, a si je nato premislila. Domačini svarijo, da objekt ne le kazi okolico, temveč pomeni tudi nevarnost za mimoidoče.

Bralka našega časopisa je opozorila na propadanje objekta na Mejah: »Pred meseci je s strehe padlo nekaj roženic oz. špirovcev. Padli so tik ob kontejnerjih za odpadke, ki so nedaleč od razpadajoče stavbe. Velika sreča je bila, da ni takrat noben krajan Mej tja prinesel ali pripeljal smeti. V bližnji cerkvici svetega Florijana je večkrat žegnanje, takrat ljudje ta objekt uporabljajo kot javno stranišče. Treba bi bilo obvestiti gradbeno inšpekcijo, da nemudoma da nalog za rušenje.«

Propadajoči objekt s pripadajočimi zemljišči je od leta 2004 v državni lasti (prodan je bil za okoli 133.000 evrov), upravlja ga Ministrstvo za javno upravo (MJU). Še leta 2009 je bila izgradnja mejnega prehoda na mestu objekta v našem nacionalnem interesu, leto zatem pa so zamisel dokončno opustili. Takrat so se Občina Cirkulane in razna domača društva celo zanimali za odkup objekta, vendar do dogovora o morebitni spremembi namembnosti stavbe ni prišlo. Nedokončana hiša je medtem vse hitreje propadala.

Ministrstvo: “Objekt bomo porušili do prve plošče”

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300