Kurentovanje Ptuj: Je »ekskluziva« za vina Gönc v dvorani naročena?
Štajerski Tednik
Tipografija

Dve leti po zaključku Kurentovanja 2017 zapleti med organizatorjem, Zavodom za turizem Ptuj, in takrat izbranim izvajalcem za komercialni del dogodkov, podjetjem Novelus, še niso končani. Omenjeno podjetje zaradi zavrnjenih računov zdaj pravico išče na sodišču. Ob tem vztrajajo: „priporočilo“ Katje Gönc, da se v šotoru toči vino njenega brata, je bilo večkrat jasno podano. Letos je Gönčevo vino edino, ki ga v dvorani sploh točijo (razen na VIP prostoru), a direktorica Zavoda za turizem Ptuj vztrajno zanika, da bi kakorkoli vplivala na to odločitev.

A kot kaže, se ZTP in omenjeno podjetje o nekaterih medsebojnih obveznostih nista dogovorila. To lahko sklepamo po tožbi, ki jo je podjetje Novelus vložilo proti ptujskemu ZTP. Direktorica podjetja Novelus Katja Grabrovec je potrdila, da so se za to potezo odločili zaradi zavrnjenih računov. Znesek vložene tožbe je 12.000 evrov, zajema pa točnino oz. strošek za postrežbo vina ob pogostitvi skupin po karnevalski povorki. „Z direktorico ZTP je bilo dogovorjeno, da vino donira njen brat, mi pa ga raztočimo. Za to smo seveda morali najeti ljudi, ob tem pa smo postregli še brezalkoholno pijačo. Ko smo izdali račun, so nam ga zavrnili, da bi naj pijača bila v znesku prehrane, kar pa seveda ne drži, in kar potrjujejo tudi zapisniki skupnih sestankov. Ko smo izdali račun, so nam ga zavrnili. O znesku postrežnine se prej nismo dogovarjali, zato smo ga določili sami, in sicer 10 evrov za liter, a tega niso želeli plačati.“

Kljub poskusu mediacije se ZTP in Novelus nista uspela dogovoriti, zato se bo postopek nadaljeval na sodišču.

Gönčeva pravi, da je bil račun zavrnjen, saj da je bil poslan šele leto dni po zaključku Kurentovanja 2017 in da zanj sploh ni osnove. Kor pravi, so za malice vseh sodelujočih skupin v povorki plačali 15 tisočakov, znesek dodatnih 12 tisoč evrov za postrežnino (doniranega) vina pa se ji je zdel neprimerno visok. Priznava, da se o tem niso pogovarjali, a je prepričana, da je to Novelusova napaka.

Katja Grabrovec: »Direktorica Gönčeva je naročila, da strežemo vino vinarja Gönc!«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300