Pukšič: »Po zaslugi nekdanjega elitnega butastega vodstva je občina ob denar«
Štajerski Tednik
Tipografija

Destrniški občinski svet je na februarski seji potrdil proračuna za leti 2019 in 2020. Župan Franc Pukšič je povedal, da občinskega podjetja letos ne bodo zagnali, čeprav so to po njegovih prvotnih napovedih nameravali izvesti v začetku aprila.

Manjša gradbena in komunalna dela bo občina letos še naprej izvajala v okviru režijskega obrata. Zaposlili bodo nova sodelavca – vodovodarja in električarja. „Režijski obrat je prejšnje vodstvo ustanovilo, ker je cenejši kot podjetje. Cena za uro dela v okviru režijskega obrata je 7,5 evra, v okviru podjetja pa dobrih 13 evrov plus DDV. Govorim na primeru podjetja Gradnje. Režijski obrat tudi ne potrebuje direktorja in računovodje. Plača direktorja ne bi bila nižja ob 3.000 evrov bruto … Menim, da se javna podjetja v lasti občin lahko zlorablja za to, da se zaobidejo predpisi o javnem naročanju. A v primeru kanalizacije, ki so jo gradile Gradnje, nismo mogli uveljavljati garancije. Preko tega javnega podjetja se je Em-Gradu posojal denar. Gre za tipične primere netransparentnega dela,“ je opozoril svetnik Branko Horvat in povprašal, kako je z brifingi (posvetovanji), ki jih župan Pukšič sklicuje za svetnike, njega pa nanje ne vabi.

„In vas tudi ne bom,“ je ustrelil Pukšič in Horvata spomnil, da je del nekdanje vodstvene garniture župana Vladimirja Vindiša, ki da je za seboj pustila pravo finančno pogorišče: „Bili ste podžupan.“ Horvat je želel podati ugovor, a ga je Pukšič prekinil in mu vzel besedo.

Pukšič o 1,3 milijona izgubljenih evrov

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300