Ognjeni zublji uničili dom Repičevih
Štajerski Tednik
Tipografija

Požar, ki naj bi ga povzročilo pregretje dimnika tik pod ostrešjem, je povzročil za najmanj 100.000 evrov škode in znova pokazal na izjemno človeško solidarnost.

Komaj v lanskem novembru prekrite strehe družinske hiše v Slavšini v občini Sveti Andraž se Repičevi niso mogli dolgo veseliti – v ponedeljek okrog osme ure zjutraj je v hiši namreč zagorelo, požar pa je nemudoma zajel ostrešje z izolacijsko fasado iz stiropora ter ga popolnoma uničil, prav tako je uničena električna napeljava. Nastala škoda je ogromna; po prvih ocenah znaša najmanj 100.000 evrov. Prvi so se na pomoč odzvali lokalni gasilci, člani PGD Vitomarci, in na prizorišče požara prispeli v devetih minutah. Kasneje so se jim pridružili še kolegi iz bližnjih gasilskih društev iz Cerkvenjaka, Biša in Desencev. Vseh gasilcev skupaj je bilo 27, na pogorišču še ne dokončane stanovanjske hiše, spomnimo, da je v ponedeljek močno pihal veter, so za vsak primer ostali do večera.

V goreči hiši je spala hči

»Komaj smo obnovili stari del hiše in prizidali novega ...«

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 21.05.2019 08:59

    Na štajerski avtocesti je zaradi okvare vozila oviran promet med priključkoma Celje - center in Celje - zahod proti Ljubljani.Promet[…]

 

 

radioptuj300