Na spodnjepodravske ceste prihaja še več težkih kamionov
Štajerski Tednik
Tipografija

Prejšnji teden je Republika Hrvaška omejila tovorni promet na mednarodnem mejnem prehodu Mursko Središče. Težki kamioni naj bi se preusmerili na avtocesto, a se bodo zaradi izogibanja plačilu cestnin najbrž raje na druge mejne prehode … in spodnjepodravske regionalne in lokalne ceste.

Hrvaški minister za morje, promet in infrastrukturo Oleg Butković je podpisal Pravilnik o prepovedi prometa tovornjakov, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, čez mejni prehod Mursko Središče (na slovenski strani meje so Petišovci). Težki tovorni promet so prepovedali tudi na državni cesti od mejnega prehoda Mursko Središče do križanja z državno cesto v Šenkovcu, kot alternativno pot so navedli avtocesto A4. Pričakovati je, da se bo zaradi izogibanja plačilu cestnin pritisk na preostale mejne prehode močno okrepil, najbolj na »udaru« bi lahko bili mejni prehodi Središče ob Dravi, Zavrč in Gruškovje.

Prebivalci Murskega Središča so si za prepoved težkega tovornega prometa v svojem kraju prizadevali že več kot dvajset let. Mesečno namreč po glavni cesti pelje tudi do 18.000 tovornjakov, kar kakovost življenja tamkajšnjih prebivalcev drastično poslabšuje.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 21.05.2019 08:59

    Na štajerski avtocesti je zaradi okvare vozila oviran promet med priključkoma Celje - center in Celje - zahod proti Ljubljani.Promet[…]

 

 

radioptuj300