OŠ Mladika, Ptuj: Učenci v vlažni, majhni, zaudarjajoči in prepolni jedilnici
Štajerski Tednik
Tipografija

Po 20 letih prizadevanj naj bi se letos poleti končno začela sanacija stavbe OŠ Mladika. O nujno potrebni sanaciji se sicer govori že od leta 1995.

Da so pogoji, v katerih deluje šola, slabi in da sta rekonstrukcija ter sanacija prostorov nuja, se zaveda tudi občinska oblast. V osnutku proračuna je zato predlagano, da se zagotovi vsaj nekaj denarja za začetek prenove, ki naj bi nato potekala po fazah. Če bo mestni svet potrdil predlog proračuna v takšni obliki, bi za ureditev objekta OŠ Mladika zagotovili letos 450.000 evrov. To sicer ne bo dovolj za celovito energetsko prenovo stavbe, a je po mnenju ravnatelja Bogomirja Širovnika spodbuden in pomemben korak v pravo smer. Da bi zadostili tehničnim standardom in normativom, pa bo treba še globlje poseči v občinski proračun.

Stroji bi se lahko pognali poleti

„Če bo dejansko obveljalo, da bo občina letos zagotovila ta sredstva, smo mi s tem zadovoljni, saj je finančna konstrukcija pripravljena in projekt je razvojno narejen. Prej so vse bili le načrti, brez podlage. Upamo le še na podporo politike, ki pa mislim in upam, da jo bomo imeli,“ pravi ravnatelj OŠ Mladika Bogomir Širovnik.

Če bo vse po planu, bi prvo fazo začeli letos poleti.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 21.05.2019 09:26

    Ovire v prometu:- okvara tovornih vozil na primorski avtocesti med Vrhniko in Logom proti Ljubljani, na voznem pasu je tudi[…]

 

 

radioptuj300